Las Vegas Cask Sample

Vi skal lige smage på endnu en dram fra Las Vegas Distillery. Jeg kan desværre ikke sige ret meget om den bourbon, vi skal smage i dag udover at det er en cask sample fra en tønde, som er ejet af PLOWED, der er en sammenslutning af, primært amerikanske, whiskyelskere. Det bliver altså lidt af et eventyr i dag, men det skal der også være plads til. Tak til Steffen Bräuner fra Danish Whisky Blog for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Las Vegas.

Bourbon SamplesLas Vegas Cask Sample
Alder: 3 år
Alkohol: ~62%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Det er lidt svært at beskrive, men den dufter dyb og mørk. Masser af tørrede frugter, brun farin, brændt sukker og karamel. Kogte æbler og pærer. Kanel. Lidt ligesom en rigtig amerikansk pie. Det hele bliver lidt mindre intenst, men lidt mere sofistikeret med vand.

Smagen: Wow! Voldsom kanel eksplosion. Den prikker i hele ganen og man har mest bare lyst til at sluge. Det er svært at smage andet end kanel, men der er noget karamel og mørk chokolade. Den mangler lidt fylde i munden og skal den virkelig tæmmes. Spændende, men meget intens.

Eftersmagen: Lang, sød og krydret eftersmag. Mere kanel og noget chokolade.

Karakter: 86/100 (skala)

Så fik jeg lige aflivet mine egne fordomme om at bourbon ikke kan være intenst og voldsomt. Det her er meget voldsomt, meget ægte og meget dejligt. En sand eksplosion af krydderier og sødme. Hvis det var mit fad ville jeg nok tømme det om et års tid eller to. Det ville være fantastisk at smage det endelige resultat, men det er der nok ikke mange chancer for. Jeg er bare rigtig glad for at have smagt denne cask sample. Om ikke andet så giver det mig endnu mere lyst til at følge Las Vegas Distillery fremover.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.