Macallan Fine Oak 12 YO

Denne gang tager vi en tur til Speyside og besøger Macallan, der for tiden gennemgår noget af en transformation. Vi skal smage på Macallan Fine Oak 12 YO, der officielt er udgået er deres sortiment, men som stadig er relativ let at skaffe.

Mere information og flere indlæg om Macallan.

Macallan Fine Oak 12 YOMacallan Fine Oak 12 YO
Alder: 12 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Nej

Næsen: Det første der rammer er honning, malt og sommerblomster. Meget parfumeret og let. Nødder, blommer og vanilje. Bliver lidt skarpere defineret med en enkelt dråbe vand og lidt mere krydret med mere vanilje og lidt peber. Giver man den lidt tid sniger der sig nogle sherrynoter frem, men det er ikke ret mange. Ganske interessant uden dog at være overvældende.

Smagen: Dejlig ankomst med honning og søde frugter. Appelsin. Derefter lidt tørrede frugter. Ganske svagt hint af af rosiner og chokolade inden den bliver krydret med vanilje og peber. Fadet og malten lægger et fint lag hen over den midterste og den sidste del af paletten. Slet ikke så let som næsen antyder.

Eftersmagen: Ret lang og meget mild eftersmag. Godt med sødme fra lidt tørrede frugter og en lille bitte smule fad. Jeg ved godt at den kun er 40%, men der måtte gerne være lidt mere smæk på her. Bare lidt.

Karakter: 80/100 (skala)

Macallan Fine Oak 12 YO er ganske udmærket whisky. Den er blid, mild og rund. Den er let at drikke og den stiller absolut ingen krav til personen som indtager den. Problemet er bare at den også er ret kedelig og selvom man kan mærke at kompleksiteten er der, så får den aldrig rigtig lov til at udfolde sig. Jeg vil vove den påstand at, hvis denne aftapning blev præsenteret korrekt, så stod vi med en fremragende whisky, som nok skulle få sin helt egen fanskare. Men så var markedet for Macallan nok ikke så stort som det er i dag. En flaske Fine Oak 12 YO koster omkring 500 kroner, hvis du kan finde den derude og til den pris er der meget andet whisky, der står højere på min ønskeseddel. Skulle man derimod falde over en aftapning fra deres Sherry Oak serie til fornuftige penge, så ville jeg ikke tøve med at slå til.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.