Michel Couvreur – Overaged Pure Malt

Endelig blev det fredag den 19. december og juleferien kan begynde for mit vedkommende. Det fejres i dag med noget ganske særligt. Under dagens låge gemmer der sig en pure malt fra Michel Couvreur. At det er en pure malt vil sige at det er en blanding af malt whiskyer fra forskellige destillerier. I dette tilfælde er der tale om ikke mindre end 54 forskellige malt whiskyer, som er mellem 12 og 27 år gamle. Julekalenderen er købt hos whisky.dk og er luksusudgaven med whisky.

Mere information og flere indlæg om Michel Couvreur.

Julekalender 19/12-2014Michel Couvreur – Overaged Pure Malt
Alder: NAS
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Efter at de forskellige malt whiskyer er blandet sammen bliver de afsluttet på friske sherryfade og det fornægter sig ikke i næsen, som indeholder masser af de klassiske sherrynoter og endda lidt røg i baggrunden. Ret kompleks.

Smagen: Smag af karamel, søde frugter og nødder. Virkelig en smagseksplosion af de store. Der er rigtig meget på tunger og man bliver måske lidt overvældet.

Eftersmagen: Rosiner, mandler og chokolade. Ret kort eftersmag.

Karakter: 88/100 (skala)

Jeg havde forventet en smagseksplosion af de helt store og det skal jeg lige love for at jeg fik. Den er utrolig nem at drikke og man mærker næsten ikke at man indtager alkohol. Der er nærmest noget likør oven den. Stort hit hos mig.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.