Nevada 150 Bourbon

Las Vegas Distillery er fra starten af 2011 og det er naturligvis begrænset, hvor meget whiskey og bourbon de har aftappet indtil videre. Navada 150 Bourbon er faktisk den første bourbon de har aftappet og den er kun lige over 2 år gammel. Den er tappet i anledning af staten Nevadas 150 års fødselsdag. Den er sammensat af 60% majs, 20% hvede, 16% maltet byg og 4% rug. Ret meget hvede, hvilket burde give en meget let bourbon. Der er tømt 10 tønder for at lave de i alt 2.014 flasker, som er kommet på markedet. Sjældent har jeg været så spændt på at smage en to år gammel whiskey. Tak til Steffen Bräuner fra Danish Whisky Blog for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Las Vegas.

Nevada 150Nevada 150 Bourbon
Destilleret: December 2011/Januar 2012
Tappet: Juni 2014
Alder: 2 år og 4 måneder
Alkohol: 45%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Det første, som rammer min næse er kirsebær, solbær og karamel. Den dufter meget sød og frugtig, men også lidt tynd og der er stadig lidt bid fra alkoholen. Lidt citron. Der er ikke meget vanilje eller andre krydderier.

Smagen: Igen en lille smule tynd. Noget karamel og lidt citrus. Lidt peber og mere vanilje i smagen end i næsen. Sidst i paletten kommer der lidt brændt sukker og lidt brun farin. Sødmen er der altså, men den kommer først til sidst. Noget bedre end næsen gav forventning om.

Eftersmagen: Kort, men dejlig, eftersmag med chokolade, brændt sukker og tørrede bær.

Karakter: 80/100 (skala)

Jeg falder ikke på halen over denne bourbon, men jeg ser meget frem til at følge Las Vegas Distillery i årene fremover. Smagen er der og med tiden kommer det sidste også. Der mangler klart noget i næsen og eftersmagen kunne også være længere. Det er en meget interessant mash bill, der er brugt her og jeg er tror at den bliver rigtig god, hvis den får lov til at ligge et par år eller mere.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.