Nikka Pure Malt Black

Nikka har lavet tre forskellige pure malts, som er det samme som en blended malt, med hver deres farve. Den hvide, som er den mest peatede og som efter sigende indeholder whisky fra et destilleri på Islay. Den røde, som er urøget og mest indeholder whisky fra Miyagikyo Distillery. Til sidst er der den sorte som vi smager i dag og det er en mellemting mellem den røde og den hvide. Den er let røget og indeholder fortrinsvis whisky fra Yoichi Distillery. Nikkas Pure Malt serie er en af de få japanske whiskyer, som har en korkprop, men… Man har da lige lagt et lag plastik uden om korken. Man kan da ikke andet end holde af de japanere.

Mere information og flere indlæg om Nikka.

Nikka Pure Malt BlackNikka Pure Malt Black
Alder: NAS
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Jeg synes er der er lidt sherry indflydelse her. Nogle rosiner og noget brun farin. En lille bitte smule røg, men det er meget lidt. Appelsinskal, karamel, ingefær og kardemomme. Lidt chokolade. Det er en ganske indbydende næse, men den slår ikke benene væk under dig.

Smagen: Karamel og honning er første jeg støder på. Appelsin. Den er lidt mere røget her end i næsen. Mørk chokolade og tørret frugt. Peber. Hvis man giver den en dråbe vand bliver den mere røget.

Eftersmagen: Lang bitter eftersmag. Mørk chokolade og kaffe. Man kan lige fornemme røgen.

Karakter: 81/100 (skala)

Jeg ved godt at japansk whisky er “in” lige nu og den her Nikka Pure Malt Black er da også en ganske fin whisky. Der er bare ikke noget som gør den speciel eller unik. Det bedste ved den er klart næsen. Jeg synes at paletten er lidt skarp og eftersmagen er endnu mere skarp. Det hjælper lidt med et par dråber vand, men så taber den noget af kompleksiteten og bliver bare mere røget. Hvis man går på tilbudsjagt ude i Europa, så kan det skaffes for omkring 300 kroner. For en halv liter! For den pris kan jeg få en liter Balvenie 12 YO Doublewood og så ved jeg godt, hvad jeg ville vælge.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.