Nye aftapninger fra Royal Brackla

Så er der nyt fra Royal Brackla, som lancerer tre nye aftapninger og dermed en helt ny core range.

Royal Brackla Core RangeRoyal Brackla er ejet af John Dewar & Sons (som igen er ejet af Bacardi) og de tre nye aftapninger er en del af den “Last Great Malts” serie som John Dewar & Sons har frigivet i løbet af de sidste par år. Foruden Royal Brackla så ejer John Dewar & Sons også Aberfeldy, Aultmore, Craigellachie og Macduff. Indtil videre har Aberfeldy, Aultmore og Craigellachie fået frigivet deres nye core ranges i Last Great Malts serien og nu er turen altså kommet til Royal Brackla. Macduff lancerer deres aftapninger senere på året under navnet The Deveron.

John Dewar & Sons skal roses for at alle de nye aftapninger i Last Great Malts serien har været med aldersbetegnelse og disse tre nye fra Royal Brackla er ingen undtagelse. De nye aftapninger indeholder nemlig en 12 års, en 16 års samt en 21 års og når vi snakker Royal Brackla, så er der som regel skruet godt op for sherryfadene.

De er alle tappet ved 46%, de er ikke koldfiltreret og der er ikke tilsat farve. Med undtagelse af Aberfeldy, så gælder for øvrigt resten af Last Great Malts serien og det fortjener også ros. Flaskerne vil være tilgængelige i september i 10 lande. Danmark er ikke blandt de ti lande, men det er både Sverige og Tyskland, så det er nok kun et spørgsmål om tid inden de finder vej til Danmark.

***UPDATE*** De er kun på 40%. Pressemeddelelsen sagde 46%, men dette er senere blevet rettet til 40%. Det betyder at de også er koldfiltreret og måske med karamelfarve. Jeg trækker min ros tilbage!

Mere information og flere indlæg om Royal Brackla.

2 Comments

  1. Karsten Radant

    Aberfeldy er vist også en del af serien. Den er med lav ABV og koldfiltreret og farvet. Ellers stor respekt for projektet. Når de store single malts angiveligt er ved at løbe tør for gamle fade, så er det tid for dem der laver malts til blends at sætte deres bedste fade på markedet som single malts. Prisen på de tidligere “Last Great Malts” har dog været lidt i overkanten synes jeg. Men det er nok bare tiderne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.