Nyheder fra Tomatin

Så er der igen nyt fra Tomatin, som lancerer to nye aftapninger.

Tomatin ContrastDen første lancering er Tomatin Contrast, der en pakke med to flasker, som hver indeholder 37,5 centiliter. Tomatin Contrast indeholder fade fra 1973, 1977, 1988, 1991, 2002 og 2006. Den ene flaske har ligget på sherryfade og den anden har ligget på bourbonfade. Med denne pakke er det altså muligt at se, hvad forskellige fadtyper gør ved Tomatin whisky.

Flaskerne er tappet ved 46%, de er ikke koldfiltreret og der er ikke tilsat karamelfarve. Der er 5.400 pakker tilgængelig på verdensplan og udsalgsprisen ligger på omkring £100.

Distillery Manager, Graham Eunson udtaler:

It is well accepted that up to 70% of the final flavour of Scotch Whisky is derived from the cask it was matured in. We wanted to directly compare the effect of different casks on the same whisky – the actual contrast between these two whiskies is far greater than we had anticipated. These are two incredible whiskies which consumers will enjoy comparing side by side in their own home.

Cù Bòcan BourbonDen anden lancering er i Tomatins peatede range, som de kalder for Cù Bòcan. Den almindelige Cù Bòcan har lagret på en kombination af sherryfade, bourbonfade og nye fade. I 2014 lancerede Tomatin så en aftapning, som udelukkende havde lagret på sherryfade og tidligere i år lancerede de så en, som udelukkende havde lagret på nye fade.

Nu er tiden inde til at lancere bourbon udgaven, som også bliver den sidste udgave i denne cask serie. Den har lagret på first-fill bourbonfade, den er tappet ved 46%, den er ikke koldfiltrereret og der er ikke tilsat nogen karamelfarve. Der er 6.000 flasker tilgængelig på verdensplan og udsalgsprisen ligger omkring £50.

Mere information og flere indlæg om Tomatin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.