Old Pulteney 17 YO

Forleden smagte jeg på Old Pulteney 12 YO og i dag er turen så kommet til den lidt ældre 17 års aftapning. Den har stadig primært lagret på tidligere bourbonfade, men nu er der spædet til med lidt sherryfade af europæisk eg. Det er forskellige typer sherryfade, som er brugt, men hovedparten er Oloroso og Pedro Ximénez fade. Old Pulteney 17 YO var desuden Ralfys “Whisky of the Year 2015” og hvis du ikke allerede ser hans videoer, så vil jeg klart anbefale dig at begynde.

Mere information og flere indlæg om Old Pulteney.

Old Pulteney 17 YOOld Pulteney 17 YO
Alder: 17 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Rigtig meget salt i næsen. Appelsin og kandiseret appelsinskal. Lys chokolade og flødekaramel. Lidt honning og nogle tropiske frugter. Jeg plejer at få banan i Old Pulteney og det gør jeg også her. Der er lidt krydderier, som er svære at sætte ord på. Kardemomme og kanel kunne godt være et par af dem. Meget lækker næse.

Smagen: Maltet og så prikker den faktisk ret meget på tungen med masser af krydderier. Citrusfrugter, henkogt frugt, honning og noget fad. Vanilje og kanel. Chokolade hen mod slutningen. Der er masser af dybde her og man får lyst til en tår mere.

Eftersmagen: Eftersmagen er ret lang og krydret med mørke bær og mere chokolade.

Karakter: 88/100 (skala)

Der er klart mere salt i den her i forhold til den 12 års og citronerne har udviklet sig til appelsiner. Man kan så småt fornemme sherryfadene, men de er stadig meget i baggrunden. Det er uden tvivl stadig det maritime og frugtigheden, som er i centrum her. Der er masser af smag i den og den prikker dejligt på tungen i starten af paletten. Den sætter sig dog lidt mellem to stole. Den er ikke nær så frisk og frugtig som deres 12 års og der er ikke nær så mange sherrynoter som i deres 21 års, men det er selvfølgelig bare til at gøre den til helt sin egen. En flaske koster omkring 750 herhjemme og den fortjener en anbefaling, men jeg synes faktisk at man skal smage Old Pulteney 12 YO og Old Pulteney 21 YO først.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *