Old Pulteney 21 YO

Under en smagning i Odense Whiskylaug var denne 21 års Old Pulteney på programmet. Jeg har ikke anmeldt noget Old Pulteney før og min erfaring med destilleriet er faktisk minimal, hvilket jo kun gør det endnu mere spændende. Denne aftapning er sammensat af en blanding af tidligere bourbonfade og tidligere sherryfade.

Mere information og flere indlæg om Old Pulteney.

Old Pulteney 21 YOOld Pulteney 21 YO
Alder: 21 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Masser af sherrynoter. Rosiner, brændte figner og brun farin. Der er dog også andet end sherry og det er i form af æbler, citron, honning, kanel og salt. Fantastisk indbydende og cremet næse.

Smagen: Tropiske frugter som banan, ananas og grapefrugt. Lidt karamel og salt inden sherryen sætter ind. Dadler, figner og rosiner. Masser af fad og ganen tørrer ind. Den prikker på tungen og der måske en lille snert af røg inden man synker.

Eftersmagen: Lang, sød og krydret. Kaffe, kanel, chokolade og rosiner.

Karakter: 90/100 (skala)

I alt hans ufattelige visdom valgte Jim Murray denne 21 års Old Pulteney til årets whisky i 2012 og gav den en score på 97,5 (suk!). Jeg ved ikke lige, hvad han har røget den dag, men årets whisky synes jeg på ingen måde at den kandiderer til. Tag ikke fejl, det er fremragende whisky og jeg synes at sherryfadene er fint integreret med Old Pulteneys saltede karakter, men jeg synes der er langt op til 97,5 point i min bog. Den er dog skrevet på ønskesedlen hos mig og jeg kan varmt anbefale den.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.