Old Pulteney 30 YO

For at lade op til juledagene så fejres lillejuleaften på sofaen i år og det gøres selvfølgelig i selskab med dagens juledram. Under den næstsidste låge gemte der sig lidt af en perle i form af en 30 års Old Pulteney, som har ligget på fade af amerikansk hvid eg. Jeg er stor fan af Old Pulteney, men har har aldrig været højere end deres 21 års, så det føltes lidt som en tidlig julegave at åbne dagens låge. Julekalenderen er købt hos whisky.dk og er luksusudgaven med whisky.

Mere information og flere indlæg om Old Pulteney.

Julekalender 23/12-2014Old Pulteney 30 YO
Alder: 30 år
Alkohol: 44%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Masser af tropiske frugter i næsen. Ananas, mango og banan, men også lidt honning og saltvand. Saltvandet findes i næsten flasker fra Old Pulteney, så det er ikke nogen overraskelse.

Smagen: Honning, banan, æbler og masser af fad, men ikke på den dårlige måde. Frisk og cremet, men med en fornemmelse af læder i munden.

Eftersmagen: Dejlig lang eftersmag fyldt med saltvand og fad. Det er sgu dejligt.

Karakter: 91/100 (skala)

Jeg er meget imponeret over denne 30 års udgave af Old Pulteney. Den smager af gammel whisky, men har den friske næse med de tropiske frugter og en stor kompleksitet i smagen. Julesmilet blev lige lidt større.

Slàinte!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.