Opsummering af Whiskymessen 2015

Whiskymessen 2015Årets store danske begivenhed for os whiskyelskere, Whiskymessen, er overstået og til trods for enkelte kritikpunkter, så var den bedre end nogensinde før. Der findes ikke to mennesker som oplever sådan en messe ens, så derfor tillader jeg mig at nedfælde nogle ord om det, som var nogle fantastiske dage i Fredericia.

Hvis du læste godt efter så lagde du sikkert mærke til at jeg skrev dage. Jeg var nemlig så heldig at få lov til at følge det hele på nærmeste hold og var med til at sætte Eksklusivbaren og Infostanden op om allerede om fredagen. Jeg havde alligevel fri fra arbejde dagen op til Whiskymessen og tilbød derfor min hjælp til de fantastiske herrer Ulrik Bertelsen og Henrik Olsen, hvilket de selvfølgeligt takkede ja til. Tak for en hyggelig fredag til alle som var med til stille op. Det var næsten lige så hyggeligt som om lørdagen.

Min whisky soulmate, Michael, og jeg ankom til Fredericia klokken 9.30 om lørdagen. Vi havde, ligesom så mange andre, VIP billetter så vi kunne komme ind 10 minutter. Inden vi gik indenfor skulle vi dog lige høre Green Forest Pipe Band åbne messen med sækkepibemusik og det klarede de flot. Uanset om man lide sækkepibemusik eller ej, så er der altså noget storslået over det.

Whiskymessen 2015Vi havde på forhånd aftalt at vores “morgendram” skulle være en 30 års Balvenie så vi gik over til Hans Justs stand og bestilte sådan én. Vi var de første på standen den dag og de havde endnu ikke åbnet en flaske 30 års, så vi lov til at overvære både udpakning og åbning af flasken. Sikke en måde starte dagen på! Vi fik selvsalgt smagt en masse god whisky i løbet af dagen og de største oplevelser kom som sædvanligt fra de uafhængige aftappere eller fra single cask udgivelser fra destillerierne selv.

Der var rigtig mange gode stande og de bedste stande i mine øjne var (udover Eksklusivbaren) FC Whisky, Tønden, Juuls Engros, SMWS og Interbrands. Særlig Tøndens stand vokser og vokser som årene går og i år var ingen undtagelse. Virkelig flot stand og også den med flest smagsprøver. Standene fra Pernod Ricard og Diageo var gennemførte og der er ingen tvivl om at de ved hvordan man markedsfører sig, men de havde for de meste kun standard aftapningerne med og det sagde mig ærlig talt ikke så meget. Der skal selvfølgelig være lidt for en enhver smag og jeg mener klart at de har sin berettigelse på messen. Desværre var MacY, som normalt kommer med messens største stand, fraværende i år. De var savnet og jeg håber meget at de kommer tilbage næste år.

Der var også rigtigt meget rom på messen og 1423s stand virkede som en af de mest besøgte. Det er virkelig rart at se så mange romentutiaster på messen. Jo flere besøgende, jo bedre er det for Whiskymessen som helhed. Derudover var der de sædvanlige stande med pølser, chokolade, hatte og øl.

Whiskymessen 2015

Muligheden for spisning var rigtig god i år. Der var grillpølser i teltet udenfor, caféen indenfor solgte biksemad og andre lette anretninger og bagerst i hallen var der en frokostbuffet som var fremragende. For 175 kroner kunne man spise alt det man ville af tarteletter med høns i asparges, røget laks, gravad laks, oksesteg, ostebord og meget andet. Vi endte med at spise derinde og det fortrød vi ikke.

Udvalget af masterclasses virkede længe noget tamt med en Pernod Ricard (Glenlivet/Aberlour) masterclass som eneste valgmulighed for os whiskynørder. Men i 11. time sprang Scotch Malt Whisky Society til og lavede en masterclass som vi selvfølgelig skulle deltage i. Mere om denne masterclass i et seperat blogindlæg.

Hvad endte jeg så med at købe? Faktisk så blev det kun til to flasker. Det var meningen at jeg ville have haft købt tre, men den Benromach 10 års 100 Proof, som jeg skulle have købt ved Juuls Engros var udsolgt da jeg kom ned efter min SMWS masterclass. Jeg endte derfor med en Arran 9 YO Private Cask og en Chieftain’s The Cigar Malt som er en 21 års single cask fra Glenfarclas. Lidt har også sin ret.

Inden jeg runder af så skal jeg også lige nævne de ting som var mindre godt. Det er faktisk kun én ting… Plads! Ved nogle af boderne var det rigtigt svært at komme til og når man så skulle derfra igen, så skulle man holde godt fast i sin dram for ikke at ramle ind i nogen og komme til at spilde. Det var også nærmest umuligt at finde et sted at sidde ned. Sidste år blev Whiskymessen afholdt i den store hal i messecentret og det kunne være at man skulle overveje det igen til næste år. Dette ene kritikpunkt kan dog på ingen måde ødelægge helhedsindtrykket af det som var en fantastisk messe.

Tak til arrangørerne og vi ses igen næste år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *