Opsummering på julekalender 2014

Ak ja, december er for længst overstået og jeg håber at alle er kommet godt i gennem både julen og nytåret. Forhåbentlig med en lækker dram i glasset sammen med nogle man holder af. Som lovet, så kommer der her en lille opsummering på det, der har været en fantastisk julekalender.

Som alle sikkert har opfanget så fik jeg julekalenderen af min kone og hun havde rigtigt flottet sig og købt luksusudgaven. Den kostede den nette sum af 999 kroner og blev indkøbt hos de flinke gutter, Henrik og Ulrik, fra whisky.dk. Jeg havde egentlig først bestilt julekalenderen med rom, men den endte jeg med at afbestille og så landede der pludselig en luksuskalender med whisky i stedet for.

Selve kalenderen er består af en lille papkasse med 24 låger, hvilket jo er meget passende for en julekalender. Alle låger sidder sammen og der er ikke noget mellemrum mellem lågerne. Desværre var placeringen af lågerne sådan at nogle låger “faldt” af efterhånden som man åbnede lågerne ved siden af. Ikke vildt smart lavet og der må være en måde at placere lågerne på, så man ikke lige pludselig sidder med løse låger.

Julekalender 24/12-2014

Under hver låge gemte der sig en lille klar glasflaske med plastik skruelåg. Hver flaske kan indeholde tre centiliter og der var kommet to centiliter i. Det er nogle fine små flasker, som jeg anbefaler at man gemmer. Så har man nogle sampleflasker som man kan bruge, hvis man skal give andre en sample af ens whisky.

Selve indholdet skal jeg bestemt heller ikke klage over. Jo, der var da enkelte flasker som ikke var noget at råbe hurra for og en enkelt der var direkte afskyelig, men overordnet set er jeg meget tilfreds. Der var masser af lækker whisky og der var også enkelte afstikkere uden for Skotland. Der var desuden også nogle single grain whiskyer og en enkelt blended malt med. På et tidspunkt brokkede jeg mig over mængden af aftapninger fra Signatory. Det endte med syv forskellige Signatory aftapninger og selvom jeg brokkede mig, så endte to af dem alligevel med at stå i barskabet. Så helt galt på den var gutterne fra whisky.dk alligevel ikke og smag og behag er jo heldigvis forskellig.

Den jeg endte med at give højest karakter var en uafhængig aftapning af Bunnahabhain fra Signatory og den står nu i mit barskab. Den der fik lavest karakter var en uafhængig aftapning af Fettercairn, som også var fra Signatory. Den kommer aldrig i nærheden af mit barskab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.