Penderyn Rich Oak

Sidste gang anmeldte jeg Penderyn Myth og jeg lovede samtidig endnu en anmeldelse fra det walisiske destilleri. Den kommer her og denne gang skal vi smage en limited release, som Penderyn kalder Rich Oak og den aftapning består kun af tre tønder. Det har givet i alt 1113 flasker, som alle er nummerede.

For god ordens skyld skal jeg lige nævne at whiskyen er leveret af den danske importør CRT Spirits, men ordene om og holdningerne til produktet er udelukkende mine egne.

Mere information og flere indlæg om Penderyn.

Penderyn Rich OakPenderyn Rich Oak
Alder: NAS
Alkohol: 50%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Det første jeg fornemmer er masser af frugt. Ananas, banan og pære. Appelsinskal. Derefter et ordentligt skud vanilje. Karamel og mandler. Et par dråber vand forstærker oplevelsen af især frugterne.

Smagen: Det er de frugtige noter, som ankommer først. Banan, fersken og søde appelsiner. Lys chokolade. Efter nogle sekunder forvandler det hele sig til en vanilje eksplosion og det prikker på tungen. Umiddelbart føles det meget voldsomt, men vaniljen er så lækker og skarp, at man nærmest ikke har lyst til at synke. Dejlig cremet fornemmelse.

Eftersmagen: Vaniljen fortsætter ind i eftersmagen og overdøver næsten alt andet. Den er lang, varm og krydret og det prikker i ganen og tungen længe efter. Lidt bitter på den gode måde. Meget lækkert.

Karakter: 91/100 (skala)

Endnu en fabelagtig whisky fra Penderyn. Den eksplosion af vanilje, som der til dels er i næsen, men i særdeleshed på paletten og i eftersmagen, er fantastisk. Så enkelt kan det faktisk siges. Jeg er generelt vild med den effekt som friske tønder har på single malt og denne flaske er ingen undtagelse. Jeg har dog valgt at give den her ét point mindre end Penderyn Myth, som jeg anmeldte i sidste uge og det skyldes udelukkende prisen. En flaske Penderyn Rich Oak koster omkring 900 kroner og den pris er, for nogle, meget at forlange for noget, som vel godt kan beskrives som lidt eksotisk og anderledes. Jeg vil anbefale folk, som ikke har smagt Penderyn før, at starte med en flaske i deres core range og så kan man senere investere i denne aftapning, for den er faktisk alle pengene værd. Husk dog at det er en limited release, så der er ikke et uendeligt antal flasker. Penderyn er i den grad havnet på min radar og du skylder dig selv en smagsprøve.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.