Redbreast 15 YO

Forleden var der nogen, som spurgte mig om tiden ikke snart var inde til at få noget irsk whiskey på bloggen og det kunne jeg jo kun give vedkommende ret i. Jeg burde faktisk skamme mig over at der skulle gå så lang tid, men for at kompensere har jeg valgt at anmelde Redbreast 15 YO, der for mig står som noget af det bedste irske whiskey. Det er en single pot still whiskey, som har lagret på en blanding af bourbonfade og Oloroso sherryfade. Der er brugt både maltet og umaltet byg og den er destilleret tre gange.

Mere information og flere indlæg om Redbreast.

Redbreast 15 YORedbreast 15 YO
Alder: 15 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Måske

Næsen: Masser af frugt. Bær i alle afskygninger, banan, ananas, appelsin og æbler. Chokolade og krydderier i form af vanilje, kanel og peber. En lille smule honning og så den der meget typiske irske hø eller græsnote.

Smagen: Karamel, kogte æbler, appelsin og mere banan. Nærmest kandiseret frugt. Der er lidt brød og dej i baggrunden. Derefter kommer der tørrede bær, chokolade, kanel og kakao. Tyk og kremet i munden med masser af krop. Lidt peber i afslutningen.

Eftersmagen: Lang, krydret og godt med fad. Kanel, kakao, chokolade og lidt tørrede bær.

Karakter: 88/100 (skala)

Hvis man kalder irsk whiskey kedelig, så er det fordi man ikke har smagt Redbreast. Irsk whiskey er meget mere end Jameson og Tullamore og denne her flaske er et lysende eksempel derpå. Kombinationen af bourbon og sherryfade i denne her aftapning er noget nær perfekt. Den har masser af balance og sherrynoterne er over det hele uden at det bliver for meget. Dette er indtil videre den eneste Redbreast som jeg har smagt, men jeg kan garantere at det ikke bliver den sidste. Den er ikke helt billig og du kommer nok til slippe 600-700 kroner herhjemme, hvis du er interesseret i en flaske. Hvis man mest er til skotsk single malt, så er det mange penge for noget som man ikke er bekendt med. Jeg synes dog at pengene er godt givet ud, hvis man er interesseret i at udvide ens horisont lidt.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.