Säntis Malt Edition Sigel

Vi starter lige med en advarsel. Dette er min første schweiziske whisky nogensinde! Jeg har dermed ingen erfaring med Schweiz som whiskyland og ved derfor heller ikke helt, hvad jeg skal forvente. Næsten alle Säntis aftapninger starter deres liv på tidligere øltønder og den her er ingen undtagelse. Forskellen her er dog at tønderne er ekstra små, hvilket selvfølgelig gør at whiskyen lagrer hurtigere. Den er ikke koldfiltreret og farven er ganske naturlig. I løbet af de næste par dage kommer der flere anmeldelser af Säntis Malt. Husk at trykke på linket nedenunder, hvis du vil vide mere om destilleriet og historien bag Säntis. Tak til Exclusive Whisky for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Säntis Malt.

Säntis Edition SigelSäntis Malt Edition Sigel
Alder: NAS
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Det første der rammer næsen er øl. Overgøret øl. Der er ingen tvivl om at den har lagret på øltønder. Man kan fornemme humlen og den giver lidt bitterhed i næsen. Den dominerende duft er dof, efter noget tid, sådan et potpourri af tropefrugter, der giver en masse sødme. Papaya, mango, rambutan og kokosvand. Det er også noget vanilje og en lille smule mynte. En virkelig dejlig og meget anderledes næse, som man sagtens kan bruge noget tid på at studere.

Smagen: Igen en masse søde, lækre tropefrugter. Om det er de samme, som jeg får i næsen har jeg lidt svært ved at sige, men jeg fornemmer helt klart noget mango og kokosvand. Efterfølgende kommer der mørk chokolade, kakao, noget vanilje og så sætter effekten fra øltønderne ellers ind og lige inden man synker får man der der bitre, maltede fornemmelse som når man drikker øl.

Eftersmagen: Kort eftersmag med humle, malt, peber og lakrids.

Karakter: 84/100 (skala)

Ganske fin start på min karriere inden for schweizisk whisky og jeg er glædelig overrasket. Vi skal dog lige have en ting af vejen først… Hvis du på forhånd ved at whisky lagret på øltønder slet ikke er dig, så hold dig langt væk fra denne her. Tønderne har naturligvis gjort et indtryk og der er en underliggende bitterhed som dog, efter min mening, på intet tidspunkt bliver for meget. Samme bitterhed tror jeg er grunden til at Edition Sigel kun er tappet ved 40%. Som udgangspunkt så jeg jo gerne at den var tappet ved 46%, men det kan være at bitterheden er for voldsom ved den styrke. Næsen er skøn og smagen er heller ikke at kimse af, men den falder lidt i gennem på eftersmagen, som bare er lidt for flad og for kort. Jeg kan sagtens anbefale folk at prøve denne her og skulle du have fået blod på tanden så findes der flasker i flere forskellige størrelser hos importøren Exclusive Whisky.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.