SMWS 121.40 – Black tea with brown sugar

Denne aftapning blev frigivet af den danske afdeling af SMWS i august 2015. Destilleri nummer 121 er Arran.

Mere information og flere indlæg om Arran.
Mere information og flere indlæg om The Scotch Malt Whisky Society.

SMWS 121.40121.40 – “Black tea with brown sugar”
Destilleret: 15. juli 2002
Alder: 7 år
Alkohol: 61,6%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 674 flasker
Fadtype: Refill Sherry Butt
Beskrivelse fra smagepanelet hos SMWS: Astonishingly mature for its age, although with the awkwardness of youth, the aromas startfarinaceous–over-baked pastry, biscuits, rock cakes, pecan pie, “hot-crossed buns, with burnt raisins” – then curious meaty and vinegar-like notes emerge (gammonsteak, withDaddies brown sauceor Branston Pickle).The latter comes through in the taste, along withtreacleanddatesandCola syrup– chewy and heavy. Water introducesTwiglets, Marmite Cheddarsand yeastybrown-breadbuns, so theintense sweetnesswhen we tasted came as a surprise –Muscovadosugar,molasses, treacle– giving way to meaty,Marmiteflavours, with a ‘Coke float’. Most unusual. Built on ‘Scotland’s Holiday Island’ in 1995.

Næsen: Rosin, appelsin og brændte mandler. Sød og desværre også ret ensidig. Med vand lidt lakrids og overgæret brød. Den er helt klart bedre med vand og den kan tage masser af vand.

Smagen: Ikke overraskende, så er den meget sød og smager egentlig mest bare af sherry. Der er ikke så meget at sige. Hvis man er til ekstreme sherrybomber, så er dette tæt på Nirvana. Det er dog, ligesom næsen, meget ensidigt og forudsigeligt.

Eftersmagen: Lidt rustne søm (slikket) og rosiner. Mellemlang og sød eftersmag.

Karakter: 82/100 (skala)

Umiddelbart så minder den lidt om den Arran Private Cask, jeg tidligere har anmeldt på bloggen. Den er dog lidt sødere og jeg vil skyde på at denne her har ligget på et tidligere Pedro Ximénez fad. I følge flasken så har denne ligget på en refill sherry butt og det må siges at være en meget aktiv en af slagsen når man tager alderen i betragtning. Jeg plejer at være en rigtig sherrygris, men her er jeg altså tæt på at have nået min grænse.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.