SMWS 29.161 – A bodega is burning

Denne SMWS aftapning kommer fra destilleri nummer 29, som er Laphroaig. Af en eller anden grund er det ikke ret meget Laphroaig, jeg har smagt fra SMWS, så jeg er faktisk lidt spændt på denne her.

Mere information og flere indlæg om Laphroaig.
Mere information og flere indlæg om The Scotch Malt Whisky Society.

SMWS 29.161SMWS 29.161 – “A bodega is burning”
Destilleret: 14. april 2000
Alder: 14 år
Alkohol: 60,4%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 494
Fadtype: Refill Sherry Butt
Beskrivelse fra smagepanelet hos SMWS: Sherry and smoke on the nose – big time! A bodega is burning by the sea – off-shore a puffer is puffing, while closer in a wet-suited surfer is chewing jerky and riding a wave towards a seafood barbeque on the beach. The palate – woof! – sherry-soaked raisins, Arbroath smokies, syrup of figs, burnt fruit cake, charred wood (maybe a matchstick) and disinfectant on a hot scalextric track. With water, the nose suggests oily rags, snuffed out scented candles, lighting a fondue with meths and zombie shop incense. The palate – still huge – lavender, chilli, dark chocolate and burgers dropped in ash and soot. 

Næsen: Rosiner omkranset af chokolade, brændte figner og så selvfølgelig røg. Masser af røg. Der skal lidt vand til inden at æbletærten med kanel kommer frem. Så kommer der også et ordentlig skud fiskerihavn og salt. Røgen bliver tilmed endnu kraftigere og med lidt tjære.

Smagen: Rosiner og figner lægger an med lidt sødme. Lidt kanel, chokolade og noget citrus inden det hele går op i røg. Røgen er mere medicinsk end i næsen og den er virkelig tung og kraftig i det.

Eftersmagen: Rimelig lang eftersmag, som mest er domineret af røgen og måske lidt krydderier.

Karakter: 83/100 (skala)

Ikke den bedste Laphroaig jeg har smagt til dato, men heller ikke den værste. Uden vand er den meget voldsom og med for meget vand bliver paletten hurtig lidt flad og tynd. Jeg synes at den mangler lidt balance, men hvis man er Laphroaig fan så er jeg sikker på at den er hit. Jeg synes generelt bare at Laphroaig smager bedre fra et godt bourbonfad.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *