SMWS 3.243 – Dark, smouldering flamenco gypsy

Denne aftapning af Bowmore er frigivet i 2015 af SMWS i forbindelse med den årlige festival på Islay, som hedder Feis Ile. Den har aldrig været til salg i Danmark, men jeg har været så heldig at smage den hele to gange inden for de sidste par uger.

Mere information og flere indlæg om Bowmore.
Mere information og flere indlæg om The Scotch Malt Whisky Society.

SMWS 3.243SMWS 3.243 – “Dark, smouldering flamenco gypsy”
Destilleret: 25. september 1997
Alder: 17 år
Alkohol: 57,1%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 594
Fadtype: Refill Sherry Butt
Beskrivelse fra smagepanelet hos SMWS: Wow – so much on the nose – sherry, tarry wood, clean smoke, dates, figs, roasted chestnuts, Christmas spices, egg custard, maple syrup-glazed pork ribs and HP sauce on bacon rolls. The palate was substantial – liquorice, treacle toffee, coffee and chocolate, with caramelised onions and Demerara-smothered, clove-studded ham over embers. The reduced nose suggested spiced prunes, Branston pickle, fig rolls, treacle tart, duck in plum sauce and warm welly boots by a dying bonfire. The reduced palate’s smoke and sherry combination gave us interest and pleasure – the toffee and oloroso, toasted almonds and barbecued meats gave it a dark, smouldering flamenco gypsy personality. 

Næsen: Chokolade, kirsebær, barbecuesauce, bacon, læder, salt og det hele er blandet med den skønneste røg. Der sker virkelig meget og det er meget kraftigt det hele. Med vand letter røgen en smule, sherrynoterne træder lidt mere i karakter og næsen bliver mere sød.

Smagen: Rosiner og brændte figner. Derefter masser af peber, chili og fad. Salmiaklakrids, trækul og salt. Vandet tæmmer varmer fra peberet og chilien og den falder noget mere til ro. Synes klart den er bedre med vand og hel del af det.

Eftersmagen: Mellem til lang eftersmag med masser af røg og fad. Mere lakrids, lidt kaffe og noget sødme.

Karakter: 89/100 (skala)

Sikke en Bowmore! Den fyrer på alle tangenter og det er noget af det ypperste Bowmore jeg har smagt fra SMWS. Når destilleriet selv laver den ene kedelige aftapning efter den anden, så er det rart at man kan få den rene vare andre steder, også selvom vi er lidt ude i ekstremerne her. Man skal være fan af både sherry og røg for at være med. Den kan tage en hel del vand og jeg synes at den bliver væsentlig bedre af at komme lidt ned i styrke.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *