SMWS 3.245 – Big personality (no pussy-cat)

Det er, uforståeligt nok, første gang at jeg smager en Bowmore her på bloggen og det endda i en SMWS aftapning fra en sherryfad. Det kan man da vist kalde win-win! Denne aftapning blev frigivet af den danske afdeling af SMWS i oktober 2015.

Mere information og flere indlæg om Bowmore.
Mere information og flere indlæg om The Scotch Malt Whisky Society.

SMWS 3.245SMWS 3.245 – “Big personality (no pussy-cat)”
Destilleret: 25. september 1997
Alder: 17 år
Alkohol: 56,9%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 636
Fadtype: Refill Sherry Butt
Beskrivelse fra smagepanelet hos SMWS: The nose was deep and rich (like a millionaire’s pockets), with tarry ropes and wet-suits on a pier, a night-club bouncer’s leather trousers and sneakers, struck match, Germolene, syrup of figs, Branston pickle, balsamic and embers from a seafood barbeque. The neat palate was salty, smoky and sweet – a big personality of a dram delivering sweet pickled onions, anchovies, burnt raisins, treacle, bonfire ash, sherry and biltong. The reduced nose found mussels, sea water and wet sand with a hint of new leather. The palate became softer and sweeter (but still no pussy-cat) – raisins and lemon peel in a fruit cake. 

Næsen: Kulbriketter, barbecuedressing og et ordentlig lag sherry. Selvom det en refill butt, så har den været særdeles aktiv. Rosiner, figner og brændte mandler. En lille smule skosværte og noget kanel. Det kan selvfølgelig være svært at bedømme i en røget whisky, men jeg får ikke antydningen af svovl i min næse. Lidt mindre sød og mere frugtig med lidt vand. Røgen dæmper sig også lidt og den bliver lidt mudret.

Smagen: Grillfesten fortsætter, men nu er kødet lidt mere brændt på. Godt med sødme ind over røgen. Sherry selvfølgelig, men det er ikke før midt i paletten af den får fat. Brun farin og brændte figner. En lille bitte smule frugt er der også. Grillet ananas med chokoladeis. Det hele slutter af med et ordentlig skud røg. Jeg begynder at forstå navnet.

Eftersmagen: Lang og varm røget eftersmag. Vi slutter måltidet af med en espresso, lidt mørk bitter chokolade og en stor fed cigar.

Karakter: 87/100 (skala)

Nu er det vist tid til at slå mave oven på et så overdådigt måltid. SMWS har generelt været heldige med deres Bowmore aftapninger på det sidste og dette er ingen undtagelse. Den er kraftig og sherryfadet er fint integreret med røgen. Masser af sødme og lige den rette mængde bitterhed. Det er sjovt at give den lidt vand for at det frugtige frem, men sådan generelt så synes jeg faktisk at den gør sig bedst uden vand og jeg tror at det vil være en fremragende dram at varme sig på i den kommende vinter.

Slàinte!

2 Comments

  1. Som altid spændende læsning, Carsten! Den lyder mere røget end jeg normalt oplever Bowmore – har de skudt lidt ekstra tørverøget malt i mæsken i denne her?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.