SMWS 35.129 – Dans un auberge en Gascogne

Denne aftapning blev frigivet af den danske afdeling af SMWS i august 2015. Destilleri nummer 35 er Glen Moray.

Mere information og flere indlæg om Glen Moray.
Mere information og flere indlæg om The Scotch Malt Whisky Society.

SMWS 35.12935.129 – “Dans un auberge en Gascogne”
Destilleret: 15. maj 1987
Alder: 27 år
Alkohol: 53,8%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 159 flasker
Fadtype: Refill Bourbon Hogshead
Beskrivelse fra smagepanelet hos SMWS: The nose was slow to waken but led to comments like ‘Warm, rich, teasing’ and ‘high quality’ – toffee, chocolate éclairs, fudge and golden syrup promenaded alongside flower meadows and fresh hay – but slate, coal-tar, leather, brass and pine spoke of old-fashioned iron-mongers. The unreduced palate was pleasantly mouth-flooding with big flavours of sherry, roasted chestnuts, leather, dried fruits and heather stems after moor-burning. The second nosing had candles, fortified wine and saddles (d’Artagnan arrives at the inn?). Water helped the palate to consolidate and come together in harmony – brown sugar, dark chocolate orange creams, rum-soaked cherries, sweet liquorice and dark honey.

Næsen: Dufter af gammel støvet frugtlager med svamp på væggene (det skal faktisk forstås positivt), men også med en masse sødme i form af karamel, chokolade og nødder (Toffifee?). Med vand kommer der mango, banan og masser af fad.

Smagen: Lidt flad ankomst, men den løfter sig. Chokolade, karamelliseret pære og puddersukker. Meget sød og afdæmpet. Skal man finde fejl, så mangler den måske lidt fylde, men det er ikke noget, der ødelægger oplevelsen.

Eftersmagen: Igen masser af sødme og smag af fad. Sød våd tobak og meget lang eftersmag. Skønt!

Karakter: 89/100 (skala)

Fantastisk dejlig Glen Moray og alderen fornægter sig ikke. Den er dejlig afdæmpet og rolig. Det hele leveres i stadier og den er et perfekt eksempel på, hvad alder gør ved et i forvejen godt destillat. Den kan sagtens tåle lidt vand, men pas på med mængden.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *