SMWS 46.33 – Maracujá, piña colada, Um Bongo

I slutning af oktober måned valgte gutterne fra den danske afdeling af The Scotch Malt Whisky Society at overraske os med et lille mini Outturn som indeholdt tre forskellige aftapninger. Denne Glenlossie var en af dem.

Mere information og flere indlæg om Glenlossie.
Mere information og flere indlæg om The Scotch Malt Whisky Society.

SMWS 46.33SMWS 46.33 – Maracujá, piña colada, Um Bongo
Destilleret: 16. september 1992
Tappet: 2015
Alder: 22 år
Alkohol: 52,7%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 224
Fadtype: Refill Bourbon Hogshead
Beskrivelse fra smagepanelet hos SMWS: Along with cut pine, coconut and sticky toffee pudding we sniffed out perfumed flowers (gorse, jasmine, freesias) and a ‘loved-up fruit explosion’ of blackcurrant, lychee, lemon bonbons and passion-fruit. The palate produced initial tingles of pepper and chilli, but was surprisingly soft and creamy in the mouth – absolutely bursting with exotic perfumed fruits (melon, mango, maracujá, piña colada and Um Bongo). The reduced nose had us salivating over creamy dragon-fruit, sherbet lemons, candied ginger and cinnamon rolls. The palate was now sweet (marshmallows), spicy (fennel seed) elegant and delicious, with gooseberry and crème de cassis bringing a delightfully drying finish.

Næsen: Meget eksotisk frugt, som dog virker lidt tilsløret. Der er nogle tørre støvede blomster, som lukker næsen til og de forsvinder ikke før den lige får et par dråber vand. Men så åbner den så også op og der er honning, vanilje og masser af saftig frugt. Alderen begynder så småt at vise sig og der kommer lidt træspåner.

Smagen: Ekstremt kremet og en lille bitte smule flad lige i starten. Men det varer ikke længe inden der kommer chokolade og din mund eksploderer i citron, vanilje og masser af frugt. Lige så kremet den er i starten, lige så tør er den i afslutningen og den bliver pebret og krydret. Sikke en transformation den gennemgår i munden. Wow!

Eftersmagen: Lang og tør eftersmag. Frugtig og sød, men også lidt tobak og chokolade.

Karakter: 91/100 (skala)

Næsen er ikke den største oplevelse i verden, men den forvandling som den gennemgår i munden er helt eminent. Man skal holde den i munden i mindst et halvt minut for at få det hele med. Virkelig en oplevelse og sikke da en dejlig dram. Eftersmagen sidder tilbage længe og giver lyst til mere. Den kan ikke tåle meget mere end par dråber vand inden den begynder at drukne, så pas på med vandet.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *