SMWS 54.33 – Holidays and honeymoons

Denne aftapning blev frigivet af den danske afdeling af SMWS i oktobeer 2015. Destilleri nummer 54 er Aberlour.

Mere information og flere indlæg om Aberlour.
Mere information og flere indlæg om The Scotch Malt Whisky Society.

The Scotch Malt Whisky SocietySMWS 54.33 – “Holidays and honeymoons”
Destilleret: 2. oktober 2002
Tappet: 2015
Alder: 12 år
Alkohol: 60,1%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 163
Fadtype: Refill Bourbon Barrel
Beskrivelse fra smagepanelet hos SMWS: The nose started off with thistles, nettles, white pepper, laundry powder and lemon and blackcurrant pastilles, but it quickly softened and mellowed to milk chews, vanilla slices, pineapple humps and warm holiday air. The palate was sweet, tart and fruity – rhubarb jam, lime jellies, astro belts, lemon peel and pineapple – with warm spicy wood and humbugs on the finish. The reduced nose found a lot more wood (pine, oak, sawdust) but considerately balanced by nougat, butterscotch and vanilla ice-cream sweetness. The reduced palate had sweet wedding cake icing and buttered gingerbread facing up to fizzy acidity (soda and lime, refreshers, margarita). 

Næsen: Meget skarp næse lige i begyndelsen. Appelsinjuice og friske æbler. Friskkværnet peber. Vanilje og karamel. Det er ikke fordi, man bliver overvældet af indtryk, men det som er der er står meget skarpt.

Smagen: Sød og prikkende. Lidt ananas i starten, men så kommer der mere peber og den bliver lidt vild. Til sidst falder lidt mere til ro og den bliver cremet med lys chokolade. Noget af en omvæltning og ikke hent uinteressant.

Eftersmagen: Lang, men også lidt grov eftersmag. Kaffe og nødder. Den er mere bitter end jeg egentlig bryder mig om.

Karakter: 82/100 (skala)

Det er Aberlour, men ikke som vi kender det. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal synes om den her. Jeg synes, den har nogle skarpe kanter, som den kunne trænge til at få poleret af. Et par år mere havde havde måske hjulpet, men med den bitterhed, som der allerede er i eftersmagen efter 12 år kan det godt være at tidspunktet, alt andet lige, alligevel var optimalt. Dens fejl til trods, så har den nogle spændende elementer. Jeg kom godt med vand i denne her og synes at den klarede sig bedst lige omkring de 50% alkohol.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *