SMWS 59.42 – Inviting boudoir charms

Det er ikke hver dag, at en whisky fra Teaninich lander i ens glas og særligt ikke en, som er 29 år gammel. Det er dog lige præcis, hvad der er sket i dag. Det er ikke altid lige let at være whiskyblogger!

Mere information og flere indlæg om Teaninich.
Mere information og flere indlæg om The Scotch Malt Whisky Society.

SMWS 59.42SMWS 59.42 – “Inviting boudoir charms”
Destilleret: 8. november 1983
Alder: 29 år
Alkohol: 44,7%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 254
Fadtype: Refill Bourbon Hogshead
Beskrivelse fra smagepanelet hos SMWS: Starting as a decorator’s cupboard, the nose eventually became a boudoir (roses, perfume, candles) as paint turned to masses of exotic fruits (mango, nectarine, charentais), flying saucers and white chocolate. The gentle, sophisticated palate delivered glossy magazines, sweet fruits (orange, strawberry), flowers and hints of oak or star-fruit bitterness and peppery tickles on the finish. We thought the reduced nose just fantastic – complex, subtle and inviting with real charm – orange zest, orange blossom, syrup, polished furniture and leather-bound books. The palate now gave us baskets of flowers, vanilla, honey, caramelized sugar, beeswax and gentle spices. The distillery is near Allness.

Næsen: Meget tilbageholdende i næsen. Gammel og støvet. Læder og møbelvoks. Lidt tørrede blomster. Lidt bedre med noget vand, men stadig ikke nogen åbenbaring. Der kommer da lidt chokolade og nogle frugter. Med tiden kommer der også noget vanilje.

Smagen: Appelsin og grønne æbler. Rigtig meget fad og bitterhed. Den prikker i hele ganen og den er pebret og saltet. Meget tilgængelig med et par dråber vand og der kommer lidt pærer og noget mørk chokolade inden den bliver lidt krydret. Fadet får dog hurtigt overtaget igen. De 29 år har sat sine spor og den er drevet af fadet.

Eftersmagen: Meget lang eftersmag, som starter med våd tobak, nødder og masser af fad. Efterfølgende kaffe og lidt mere appelsin.

Karakter: 86/100 (skala)

Det er altid en oplevelse at smage whisky i denne aldersklasse og den her Teaninich er ingen undtagelse. Den er drevet af fadet og selvom den er fyldt med bitterhed, så er den ganske fin. Den er kun er på 44,7%, men giv den alligevel lige lidt vand. Den er meget indelukket og selv et par dråber forbedrer oplevelsen enormt.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.