SMWS Masterclass

SMWS LogoThe Scotch Malt Whisky Society (SMWS) var selvfølgelig repræsenteret på Whiskymessen 2015, både i form af en stand og en masterclass. Oprindelig var det slet ikke meningen af de skulle afholde en masterclass, men efter der blev lagt pres på dem inde på deres Facebook forum, valgte ambassadør Thomas Korsgaard altså en afholde en eksklusiv smagning for 32 deltagere. Det skulle så vise at blive 40 deltagere, da der blev solgt lidt for mange billetter, så glassene blev lidt mindre end oprindelig tiltænkt og der var heller ikke nok glas, så vi måtte genbruge et glas efter vi havde tømt det. Skidt med det… Jo flere, jo bedre og det drejer sig jo ikke om kvantitet, men om kvalitet.

Masterclassen startede klokken 16.45 og vi skulle altså runde messen af på denne fantastiske måde. Da vi ankommer står der allerede seks glas foran os (vi måtte som sagt genbruge et) og vi havde lidt travlt, da mange gerne ville nå en bus, ved lukketid, klokken 18. Det giver cirka otte minutter per glas og det er langt fra optimalt, men Thomas Korsgaard klarede det fremragende. Han kørte bare afsted med informationer om whiskyen og den ene gode historie efter den anden og det føltes på ingen måde så forjaget som det med garanti var. Stor ros til Thomas.

SMWS 29.157 Heidi's Holiday to IslayVi smagte følgende syv dramme:

  • 25.67 – Dame Nellie Melba Singing Summer Songs – 22 YO Rosebank – Refill bourbon cask
  • 1.169 – A Secretive Sorcerer’s Black Magic – 28 YO Glenfarclas – Refill bourbon cask
  • 76.115 – Glamping in a Yurt – 18 YO Mortlach – Refill sherry cask
  • 37.30 – 28 YO Cragganmore – Ukendt cask, men smager af bourbon
  • 24.124 – Close to the Edge of Extreme – 23 YO MacAllan – Refill sherry cask
  • 33.131 – Mad Scientist on the Dockside – 7 YO Ardbeg – Refill sherry cask
  • 29.157 – Heidi’s Holiday to Islay – 17 YO Laphroaig – Refill sherry cask

Det er noget af et line-up må man sige og der var både overraskelser og skuffelser. Jeg er normalt ikke den store fan af Lowland whisky, men 25.67 fra Rosebank smagte dejligt. Desværre er Rosebank lukket, så det er nok ikke meget mere vi får derfra. Hverken Cragganmore eller Mortlach var der noget særligt ved, Ardbeg og Glenfarclas var ganske udemærkede og anderledes. Den 17 års Laphroaig var uden tvivl noget af det bedste Laphroaig jeg nogensinde har smagt og 24.124 fra MacAllan vil nok forfølge mig til mine dages ende som den, bedste whisky, jeg aldrig nåede at eje. Den var intet mindre en sublim. Suk!

Masterclassen var en stor succes og skulle SMWS finde på at holde en lignende masterclass næste år, så kan I finde mig der. Den må dog gerne starte lidt tidligere på dagen omkring klokken 15.00 og den må også gerne være lidt mere end fem kvarter. En masterclass fra 15.00-17.00 ville nok være det optimale.

Tak til SMWS og til Thomas Korsgaard for den perfekte afslutning på Whiskymessen 2015. Vi ses næste år!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.