Spice King 8 YO

Forleden dag smagte jeg den nye NAS aftapning af Spice King fra Wemyss Malts og i dag kommer den “gamle” 8 års udgave så i glasset. I denne udgave er der blandet op til 16 forskellige malt whiskyer sammen med fokus på destillerier fra Highlands. Til forskel fra den nye NAS aftapning, så er denne desværre kun tappet ved 40% og den er koldfiltreret. I forbindelse med lanceringen af den nye NAS udgave er Wemyss Malts holdt op med at producere denne 8 års aftapning, men den kan i skrivende stund stadig findes derude. 12 års udgaven af Spice King fortsætter med at blive produceret, men det bliver i meget begrænsede mængder.

Mere information og flere indlæg om Wemyss Malts.

Spice King 8 YOSpice King 8 YO
Alder: 8 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Nej

Næsen: Tørrede blomster, lyng, honning og lidt peber, som kilder i næsen. Der er en smule røg og den har en saltet karakter, som giver mig associationer til nogle af de mere kystnære destillerier. Der er lidt frugt i form af pærer og æbler, men det er det krydrede, som er i fokus med masser af tørrede krydderurter.

Smagen: Sød og maltet. Lys chokolade og søde appelsiner. Dejlig cremet fornemmelse. Honning, saltkaramel og så er røgen meget mindre udtalt end man skulle tro ud fra næsen. Det krydrede ankommer først midt i paletten og den tørrer en lille smule ud. Sødmen forsvinder aldrig helt fra paletten og det hele er meget letdrikkeligt.

Eftersmagen: Lang eftersmag, som er til den søde side, men som også er krydret og tør fra røgen, som stadig ligger i baggrunden og lurer.

Karakter: 82/100 (skala)

I modsætning til The Hive 8 YO, som blev bedre af at blive til en NAS aftapning, så er det samme ikke tilfældet her. Den her 8 års er, i mine øjne, væsentlig bedre end den nye NAS udgave. Her kan jeg fornemme Highland karakteren og selvom den stadig er røget, så er det så lidt at det udelukkende komplimenterer den saltede og krydrede karakter. Smagen er sød og cremet med dejlige små noter af chokolade og karamel, der giver en fin kontrast til resten af paletten. Den lave alkoholprocent skader den ikke og måske passer det egentlig meget godt til den letdrikkelige karakter den har.

Slàinte!

3 Comments

  1. Rene Deleuran

    Du graver virkelig nogle spændende flasker op her 🙂
    -René/SOWLEG

  2. A delightful malt. Smooth, fragrant and gentle on the nose, toffee apples on the palate and a short, gentle finish. A malt for all occasions and one I would recommend to people just getting into whisky. A highlight delight

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.