Springbank 10 YO

Springbank 10 YO er en af Springbanks mest populære aftapninger og den kan skaffes til forholdsvis billige penge. Den har tilbragt sine 10 år på en blanding af brugte bourbon og sherryfade.

Mere information og flere indlæg om Springbank.

Springbank 10Springbank 10 YO
Alder: 10 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet Nej

Næsen: Let røg i næsen, pære, citron og en ordentlig skovlfuld jord. Med lidt vand og tålmodighed kommer der også vanilje, honning og tørrede frugter. Det må være gode tønder, som er brugt her. Dejlig kompleks næse.

Smagen: Den samme lette røg som fra næsen. Olieret fornemmelse med et hint af eddike. Peber, vanilje, nødder og lidt havvand. Ligesom med næsen så skal man have tålmodighed her. Første mundfuld smager faktisk ikke ret godt, men det bliver bedre. Tro mig.

Eftersmagen: Sød og cremet eftersmag med en lille smule tobak, salt og honning.

Karakter: 83/100 (skala)

Som I nok kan fornemme så er Springbank 10 ikke en whisky som man bare lige springer på. Den skal have tid og man skal give sig tid til at lære den at kende. Giver man den tid, og en smule vand, så er jeg sikker på at man kommer til at elske den lige så meget som mig. Den er, sin forholdsvis unge alder til trods, utrolig kompleks og den ændrer sig hele tiden mens den er i glasset. Springbank 10 er virkelig et godt stykke håndværk og er man kommet over begynderstadiet og gerne vil udfordres lidt, så kan jeg på det varmeste anbefale den.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.