Talisker 10 YO

Vi fortsætter serien af anmeldelser fra Diageos Classic Malts serie og denne gang er vi taget til Isle of Skye, hvor Talisker har til huse. Vi skal smage på deres 10 års aftapning, som nok er en af de mest populære single malts herhjemme og den er tilgængelig i næsten ethvert større supermarked. Næste gang tager vi til Islay og besøger Lagavulin og det bliver indtil videre sidste stop i denne lille miniserie. Men først… Talisker!

Mere information og flere indlæg om Talisker.

Talisker 10 YOTalisker 10 YO
Alder: 10 år
Alkohol: 45,8%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Sød røg, som i vådt tobak der antændes. Inde bag dette røgtæppe gemmer der sig lidt vanilje og citronskal. Masser af saltvand og hvid peber. Det er endda muligt at fornemme malten. Dejlig næse, hvor røgen virkelig giver sig kende i starten, men som også træder lidt i baggrunden og åbner for alle de andre nuancer.

Smagen: Sød ankomst med lidt honning. Det varer dog ikke mange sekunder inden det hele eksploderer i munden med krydderi og heftig røg. Masser af peber på tungen. Den bliver tung og smager af jord, hav og salt på én gang. Siderne af din mund tørrer lidt ud på grund af røgen. Det lyder frygteligt og det er også. Frygteligt dejligt altså!

Eftersmagen: Lang og skarp eftersmag. Lidt bitter på den gode måde og en dejlig fornemmelse af brændt tjære og den der karakteriske peber.

Karakter: 88/100 (skala)

Talisker 10 YO sparker benene væk under mig næsten hver gang. Det er en helt anden type røg end den der kommer fra Islay og alligevel har de meget tilfælles. Talisker er det barske hav tappet på flaske. Det er den som varmer dig, når stormen raser og det må være den perfekte dram til fisketuren. Denne 10 års udgave er så meget bedre end de NAS aftapninger, som er kommet ud af Talisker de seneste par år og så koster den cirka det samme. Jeg håber meget at Diageo vælger at beholde denne aftapning på markedet. Det fortjener den og det fortjener vi. En flaske koster omkring 350 kroner og kan findes i langt i de fleste supermarkeder.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.