Teeling frigiver Revival Vol. II

Teeling er klar med anden udgave af deres Revival Single Malt Irish Whiskey.

Teeling Revival Vol. IISidste år frigav Teeling en aftapning for at fejre åbningen af deres nye destilleri i Dublin. Det var en 15 år gammel whisky, der hed The Revival og som havde ligget på tidligere romfade. Her, et år efter, har Teeling så valgt at frigive en efterfølger som de meget sigende har kaldt The Revival Volume II.

Vi har at gøre med en 13 år gammel whiskey, som er destilleret i 2002 og som har lagret i 12 år på tidligere bourbonfade. Herefter har den fået en 12 måneders afslutning på tidligere Calvados fade, som havde en kapacitet på 250 liter. Calvados er en fransk æble brandy. Den er tappet ved 46% og den er hverken koldfiltreret eller farvet.

Lagringen i Calvados fade skulle efter sigende give whiskyen en unik smagsprofil, som leder tankerne hen på blomstrede bagte æbler og kanel, der er afrundet med en sødme fra flødekarameller og som er i perfekt balance med et lille skud hvid peber.

Jack Teeling, grundlægger og direktør hos Teeling udtaler:

The one-year anniversary of our award winning distillery and visitor centre is a major milestone in the history of the Teeling Whiskey Company. We released Revival Vol I when the distillery first opened and one year on we are proud to unveil a second celebratory bottling – The Revival Vol II. Once again we selected a very special whiskey to celebrate the revival of distilling in Dublin with the first ever Calvados cask matured Irish whiskey. Our second bottling will be limited to only 10,000 bottles and sold both through our distillery as well as our domestic and international distributors.

Der er lavet 10.000 flasker og de lander på hylderne inden længe. Jeg har ikke været i stand til at finde en pris, men det er Juul’s, som er den danske importør, så man kan eventuelt tage kontakt til dem.

Kilde: Teeling Times

Mere information og flere indlæg om Teeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.