Teeling lancerer Spirit of Dublin

Teeling Whiskey Company er nu klar med de første dråber fra deres nye destilleri i Dublin.

Teeling Spirit of DublinDet var første gang i næsten 50 år at der blev destilleret noget som helst i Dublin, da Teeling begyndte at destillere på deres nye destilleri i 2015 og derfor er det altså heller ikke whiskey, som de nu aftapper med derimod new make, som på irsk kaldes for poitín.

Teeling har tidligere solgt en poitín og jeg har endda anmeldt den. Forskellen på de to aftapninger er, udover at den nye er destilleret på deres eget destilleri, at Spirit of Dublin, som den hedder, er lavet udelukkende på maltet og umaltet byg i bedste irske tradition.

Den tidligere aftapning indeholdt grain whiskey, som var destilleriet på en kolonne, men den nye er udelukkende destilleret på pot stills og efter at have lagret i minimum tre år vil det kunne kaldes Single Pot Still Whiskey.

Spirit of Dublin er destilleret tre gange, den er tappet ved 52,2% og den er ikke koldfiltreret.

Jack Teeling, grundlægger af Teeling Whiskey Company udtaler:

Poitín is at the heart of all true Irish spirits and will be the base for future whiskey releases from our new distillery. This Spirit of Dublin bottling gives people a sneak peek at what our new distillery is producing as well as showcasing a modern version of our unique and traditional white Irish spirit.

Den nye aftapning er tilgængelig med det samme og en flaske koster omkring €35 for 50 centiliter. Er man for nørdet, når man synes sådan noget er vildt fedt og når man glæder sig til at få fingrene i en flaske?

Kilde: Teeling Times

Mere information og flere indlæg om Teeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.