Teeling Single Grain

Vi fortsætter turen gennem Teelings univers og kigger på endnu en aftapning fra deres core range. Teeling Single Grain vandt i 2014 titlen som “Best Grain Whisky” ved World Whiskies Awards, der blandt andet organiseres af Whisky Magazine. Den er lavet af grain whiskey og er destilleret på en kolonne. Den har lagret udelukkende på tidligere rødvinsfade fra Californien, hvilket nærmest er uhørt når vi snakker om grain whisky. Tusind tak til Juul’s for samples.

Mere information og flere indlæg om Teeling.

Teeling Single GrainTeeling Single Grain
Alder: NAS
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Dufter i starten lidt af acetone, men det er noget jeg ofte finder i grain whisky. Det forsvinder dog efter kort tid eller når den får et par dråber vand. Masser af druer og tranebær. Måske lidt æble og noget honning. Karamel, sød sirup og mandler. Jeg ved godt, at det er ung whisky, men den har faktisk ganske meget at byde på og den bliver rigtig god efter 15-20 minutter i glasset.

Smagen: Starter virkeligt sødt. Nærmest lidt som brændte mandler. Derefter rosiner, kanel, lakrids og lidt kaffe. Den begynder så småt at udtørre munden og de der tranebær kommer tilbage i selskab med lidt peber. Grain whisky kan normalt godt virke sådan lidt flad, men det er bestemt ikke tilfældet her. Meget spændende.

Eftersmagen: Ikke voldsom lang, men dog meget krydret eftersmag. Chokolade, kanel og honning.

Karakter: 88/100 (skala)

Jeg er faktisk ret imponeret over den her. Den er langt mere kompleks end jeg havde regnet med. Den dufter fantastisk og den smager fremragende. Den er dejlig let med masser af sødme og afslutningen af paletten bliver krydret og fadene træder rigtig i karakter, mens din mund tørrer ud. Hvis man ikke har et eller andet kompleks med grain whisky eller whisky, som har ligget på rødvinsfade, så får den min højeste anbefaling. At prisen så ligger under 400 kroner gør ikke anbefalingen mindre.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.