Teeling Single Malt

Vi fortsætter turen gennem Teelings univers og kigger på endnu en aftapning fra deres core range. Teeling Single Malt er en NAS whiskey, der som navnet antyder udelukkende indeholder single malt, hvilket vil sige maltet byg. Det ældste whiskey i blandingen stammer helt tilbage fra 1991, men hvor meget der er af den melder historien ikke noget om. Den yngste whisky er fra 2008, så hvis der skulle stå en alder på ville det altså være 7 år. Whiskyen er afsluttet på fem forskellige typer fade og det drejer sig om fade fra sherry, portvin, hvid Bourgogne, Madeira og Cabernet Sauvignon. Tusind tak til Juul’s for samples.

Mere information og flere indlæg om Teeling.

Teeling Single MaltTeeling Single Malt
Alder: NAS
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Det første indtryk er lime, men der er meget mere nedenunder. Abrikos, fersken og ananas. Lys chokolade og vanilje. Nogle tørrede frugter, som rosin og figner, men også nogle friske druer sammen med lidt nødder. Græs. Meget kompleks næse, der naturligvis stammer fra de mange fad forskellige typer fade. Brug lidt tid på denne her. Det fortjener den.

Smagen: Først kommer tropefrugterne. Banan, abrikos og fersken. Den ananas, der var i næsen er ikke her. Lidt citron, inden der kommer chokolade, kanel og peber. Til sidst i paletten nogle rosiner og nødder eller måske muskatnød.

Eftersmagen: Lang og tør eftersmag. Nødder og kanel. Lidt espresso.

Karakter: 85/100 (skala)

Det er jo ikke fordi, der findes et væld af irske single malts og jeg associerer det som regel med Bushmills. Fremover tror jeg at jeg vil tænke på Teeling i stedet for. Det her ganske enkelt god whiskey og et godt eksempel på, hvorfor at irsk whiskey stormer frem i disse år. Der er rigtig mange fadtyper involveret her og det er selvfølgelig med til at øge kompleksiteten, men jeg synes faktisk ikke at det på noget tidspunkt bliver for meget. Den bliver bedre at lidt vand og paletten falder lidt til ro, så den udvikler sig lidt roligere og man lettere kan få nuancerne med. En flaske koster omkring 450 kroner og det lyder okay i mine ører, men så heller ikke meget mere.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.