Teeling Small Batch

Vi fortsætter turen gennem Teelings univers og kigger på den første aftapning fra deres core range. Teeling Small Batch er, i følge Teeling selv, deres flagskib og det er en blended whiskey, hvilket vil sige at det er en blanding af  grain whiskey og single malt whiskey. Grain whiskeyen er cirka 4 år gammel og single malt whiskeyen er cirka 6 år gammel. Når det hele er blandet sammen, får det en ekstra lagring på tidligere romfade i 6-8 måneder. Tusind tak til Juul’s for samples.

Mere information og flere indlæg om Teeling.

Teeling Small BatchTeeling Small Batch
Alder: NAS
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Man kan sagtens dufte at den har ligget på romfade. Brun farin, kanel, vanilje og tropiske frugter. Stegt banan og kiwi. Den virker meget let i det og den har den duft af græs, man så ofte finder i irsk whiskey. Lidt bagte æbler, noget citron og et dryp honning.

Smagen: Igen er det romfadene, som man fornemmer først. Den der umiskendelige smag af melasse og sukker. Det varer dog ikke længe inden af den bliver lidt frugtig med ferskner, banan og citron. Der er godt med kanel drysset ud over de frugter og hen mod slutningen begynder man at kunne fornemme romfadene igen.

Eftersmagen: Relativ kort eftersmag med kanel, karamel og vanilje.

Karakter: 84/100 (skala)

Meget flot konstrueret irsk blended whiskey. Jeg kunne godt tænke mig at de frigav en udgave, som ikke var afsluttet på romfade, men måske på spritnye fade. Jeg tror faktisk at det ville fungere ganske fremragende. Den kan godt føles lidt voldsom og rå i paletten, men jeg synes at den blev meget bedre og mere rund af at få lidt vand. Bare en teskefuld. En flaske koster 300 kroner og det kan den sagtens bære. Den er væsentlig mere interessant end mange skotske blends, jeg har smagt og fordelingen mellem grain og malt whiskey passer fint sammen.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.