The Antiquary 21 YO

Selve navnet The Antiquary stammer helt tilbage fra 1888, da John & William Hardie introducerede deres blended whisky til markedet. Inspirationen til navnet kommer fra en gotisk roman af Sir Walter Scott, som hed The Antiquary. I dag er mærket ejet af Tomatin og der er tre standardaftapninger af The Antiquary. En NAS udgave, en 12 års udgave og den 21 års som vi skal smage i dag. Den indeholder omkring 50% malt whisky og en del kommer nok fra Tomatin selv, men der skulle også være malt whisky fra andre Highland destillerier, samt fra Speyside og Islay, mens grain whiskyen kommer fra Cameronbridge og Port Dundas. Flasken er formet som en diamant og er ret unik.

Mere information og flere indlæg om Tomatin.
Mere information og flere indlæg om The Antiquary.

The Antiquary 21 YOThe Antiquary 21 YO
Alder: 21 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Masser af malt og korn i næsen. Den der søde duft af glasur, som man ofte finder i gammel grain whisky. Kandiseret appelsin og citronskal. Fersken. Karamel, en lille smule vanilje og så dufter den lidt af ahornsirup. Der er noget røg derinde, men der skal ledes lidt efter det.

Smagen: Igen meget maltet og kornet. Til trods for at den er på 43%, så føles den en smule tynd i det. Masser af sødme i form af noget sirup, noget honning og lidt søde appelsiner. Vanilje. Røgen er lidt mere tydelig i smagen, men det er ikke den, der står forrest på scenen. Jeg mangler lidt fylde her og kunne godt tænke mig at den udviklede sig lidt mere end den gør.

Eftersmagen: Mellemlang eftersmag fyldt med sødme i form af honning og karamel. Alderen fornægter sig heller ikke og der er lidt fad.

Karakter: 83/100 (skala)

The Antiquary 21 YO er en dejlig blended whisky. Næsen er egentlig ret kompleks med fokus på det søde, men jeg synes at den falder lidt fra hinanden i smagen, som bare mangler lidt karakter. Der er ingen skarpe kanter eller bitterhed i smagen, men der er så til gengæld heller ikke ret meget kompleksitet. Havde den ikke haft den smule røg i paletten som den har, så havde den for alvor faldet fra hinanden. En flaske kan skaffes for 650 kroner og hvis man søger en sød og meget letdrikkelig blended whisky med lidt år bagen, så kan jeg sagtens anbefale den. Det er et fint alternativ til Johnnie Walker Platinum Label eller Chivas Regal 18 YO. Den kan serveres til de fleste og jeg tvivler på, at man kan finde ret mange, som mener at den smager direkte dårligt. Den får mig altså bare ikke op at ringe.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.