The Black Grouse Alpha Edition

The Famous Grouse er den bedst sælgende blended whisky i Skotland og for nogle år siden udvidede de sortimentet med The Black Grouse Alpha Edition som vi skal smage i dag. The Black Grouse Alpha Edition er en mere røget og luksuriøs udgave af The Black Grouse (som nu hedder The Famous Grouse Smoky Black). Den indeholder stadig malt whisky fra Macallan, Highland Park og Glenturret, men de er ældre og der er en større andel af sherryfade i det færdige produkt. Grain whiskyen kommer hovedsageligt fra North British.

Indpakningen er flot og whiskyen kommer i en helt sort flaske med en lille fjer sat fast rundt om halsen. Det er selvfølgelig bare et gimmick, men her synes jeg faktisk at det fungerer ganske godt og man er med det samme klar over at man drikker noget, som er en tand mere eksklusivt end de normale Grouse aftapninger.

Mere information og flere indlæg om The Famous Grouse.

The Black Grouse Alpha EditionThe Black Grouse Alpha Edition
Alder: NAS
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Slet ikke så røget som man skulle tro. Røgen er der, men den er meget underspillet. Tænk Highland Park. Den dufter af savsmuld og jord. Appelsin, chokolade, kanel og vanilje. Man kan godt fornemme sherryfadene, men det er svært at finde de enkelte noter. Rosiner måske. Jeg har meget svært ved at dufte grain whiskyen. Er ret vild med denne næse.

Smagen: Tynd med lidt sødme og lidt krydderier. Virkelig tynd og sødmen er lidt den samme som man finder i rom, som har fået tilsat lidt ekstra sukker. Det er sådan en kunstig sødme. Senere bliver den lidt krydret og der kommer lidt peber, noget kanel og lidt lakrids. Der kommer også en lille smule røg, men det er ikke meget. Jeg tror desværre at det er grain whiskyen, som dominerer her. Den er for ung og der er for meget af den.

Eftersmagen: Mellemlang eftersmag med masser af sødme (ikke kunstig denne gang) og lidt jordet røg. Desværre føles det igen lidt tyndt.

Karakter: 76/100 (skala)

Det er noget af en kamæleon vi har med at gøre her. En fantastisk næse, men hold da op hvor den falder fra hinanden i paletten. Det kan godt være at malt whiskyen er ældre end i den normale Black Grouse, men der er ikke nok af den og grain whiskyen, som jeg ikke fanger i næsen, men derimod i smagen, er alt for ung og der er alt for meget af den. Der er heldigvis ikke noget af den bitterhed, som man nogen gange oplever med blends. Hvis man leder efter en røget blended whisky, så synes skal jeg man skal fortsætte jagten. Jeg kan ikke rigtig anbefale den her. Heller ikke selvom den kun koster 250 kroner flasken og kan findes endnu billigere syd for grænsen.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.