Dalmore 15 YO

Første Dalmore på bloggen og vi starter med deres 15 års aftapning. Dalmore 15 YO har de første 12 år lagret  på brugte amerikanske bourbonfade og de resterende 3 år er whiskyen blevet afsluttet på en blanding af forskellige brugte sherryfade (Amoroso, Apostoles og Matusalem). Næsten alle Dalmore aftapninger er enten afsluttet på sherryfade eller også har de udelukkende ligget på sherryfade.

Mere information og flere indlæg om Dalmore.

Dalmore 15 YODalmore 15 YO
Alder: 12 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Figner, rosiner, appelsin og chokolade. En dejlig tyk sherrynæse som man vender tilbage til igen og igen.

Smagen: Starter sødt med masser af brun farin, appelsin og chokolade. Senere lidt ingefær og en lille smule bitterhed og skarphed. Tyk sirupsagtig fornemmelse hele vejen igennem.

Eftersmagen: Cremet eftersmag med noter af appelsin og chokolade, som dog er lidt kort, selvom varmen fortsætter et godt stykke tid efter.

Karakter: 85/100 (skala)

Jeg er glad for denne whisky. Rigtigt glad. Det er ikke den bedste flaske fra Dalmores sortiment, men jeg synes den er bedre end deres 12 års og næsten lige så god som deres 18 års, når man tager prisforskellen i betragtning. Giv den lige 5-10 minutter i glasset, så den åbner sig og lad være med at tilsætte noget vand. Er man til whisky, som har disse specielle sherrynoter, så vil jeg da helt klart anbefale at man prøver en Dalmore og den kunne sagtens være denne her.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.