The Hive 8 YO

I går smagte jeg den nye NAS aftapning af The Hive fra Wemyss Malts og i dag kommer den “gamle” 8 års udgave så i glasset. I denne udgave er der blandet op til 16 forskellige malt whiskyer sammen med fokus på destillerier fra Speyside. Til forskel fra den nye NAS aftapning, så er denne desværre kun tappet ved 40% og den er koldfiltreret. I forbindelse med lanceringen af den nye NAS udgave er Wemyss Malts holdt op med at producere denne 8 års aftapning, men den kan i skrivende stund stadig findes derude. 12 års udgaven af The Hive fortsætter med at blive produceret, men det bliver i meget begrænsede mængder.

Mere information og flere indlæg om Wemyss Malts.

The Hive 8 YOThe Hive 8 YO
Alder: 8 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Nej

Næsen: Bitre æbler, grapefrugt og honning. Det er ikke fordi, den ligefrem springer ud af glasset. Den har en duft af træ og træspåner. Der er også nogle gamle og lidt bitre fade, som stikker hovedet frem. Den note forsvinder dog efter noget tid i glasset og så dufter det mere af surt vingummi, hvilket ikke skal tolkes negativt.

Smagen: Sød og maltet ankomst, som underligt nok har lidt grain whisky karakter over sig. Honning og bagte æbler. Lidt vanilje. Midt i paletten kommer fadene frem og medbringer den bitterhed, jeg kunne fornemme i næsen. Det er ikke fordi at det er en ubehagelig bitterhed. Den komplimenterer egentlig den søde ankomst fint, men den udvikler sig bare ikke til noget.

Eftersmagen: Bitterheden fortsætter ind i eftersmagen, som er mellemlang med en varmende karakter. Der er dog også noget honning, som giver den lidt sødme.

Karakter: 78/100 (skala)

Her har vi et eksempel på en whisky, som er blevet bedre af at blive til en NAS aftapning. Den gamle 8 YO her lider lidt under for dårlige fade og en for lav alkoholprocent. Den mangler lidt vitalitet og det er måske netop sådan noget, man kan opnå ved ikke at skulle være bundet til en minimumsalder på de fade man udvælger. Hvis jeg smagte den her blindt ville jeg gætte på at det var en blended whisky og ikke en blended malt. Næsen har den der lidt flade fornemmelse og den smager lidt af grain whisky. Jeg ville springe den her over og vælge den nye NAS aftapning i stedet for.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.