The Hive

Wemyss Malts producerer, udover deres single casks, en serie blended malts som repræsenterer hver sin region. The Hive, som vi skal smage i dag, repræsenterer Speyside og efter at have blandet op til 10 forskellige malt whiskyer sammen introduceres der en signature malt fra Speyside, som giver den noter af citron og honning. Foruden denne findes der også Spice King, der repræsenterer Highlands og Peat Chimney, der repræsenterer Islay. De har tidligere været tappet i forskellige udgaver med en aldersdeklaration og der har både været en The Hive 5 YO, The Hive 8 YO og The Hive 12 YO på markedet. Disse nye NAS udgaver blev introduceret til markedet i 2015 og samtidig blev styrken hævet fra 40% til 46% uden koldfiltrering. Tusind tak til importøren 1423 for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Wemyss Malts.

The HiveThe Hive
Alder: NAS
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Det første der møder én er honning, men det er en meget blomstret honning. Vanilje, æbler, kardemomme og kandiseret citrusfrugt. Næsen er hjulpet godt på vej af den højere alkoholprocent og der en lille note af noget røg eller trækul, som jeg dog tror stammer fra fadene.

Smagen: Sød og maltet ankomst med en god mængde honning. Sødmen fortsætter hele vejen gennem paletten, som bliver krydret og varm efter lidt tid. Peber, ingefær og nogle tørrede krydderurter. Den prikker på tungen og den er ret levende. Igen har den en note af røg, som måske alligevel ikke udelukkende stammer fra fadene.

Eftersmagen: Rimelig lang eftersmag, som dog starter lidt bitter inden den bliver sød og jeg igen kan fornemme den der røg.

Karakter: 82/100 (skala)

The Hive er en ganske interessant oplevelse. Der er ingen tvivl om honning er den gennemgående note her og dermed passer den meget godt til sit navn. Det er dog den der note af røg, som gør den interessant for mig. Nogen vil sikkert sige at de overhovedet ikke fornemmer røgen og den er da også meget afdæmpet, men jeg sværger på at den er der. The Hive er hjulpet godt på vej af den højere alkoholprocent og det er en ganske fint blended malt, som dog ikke er voldsomt kompleks og som ikke slår benene væk under mig. Det billigste jeg har set den til herhjemme er omkring 400 kroner og det ved jeg faktisk ikke rigtig om den kan bære. Konkurrencen er i hvert fald hård i det prisleje.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.