The Peat Monster Tenth Anniversary

I 2003 lancerede Compass Box deres Peat Monster og det er siden blevet en af deres bedst sælgende blends. Denne aftapning er lavet for at markere 10 års jubilæet for Peat Monster og den udkom i 2013. Det er en blended malt, men præcis hvad der er i den vides ikke. Det vi ved er dog at det er en blanding af malt whisky fra Islays sydside og fra Port Askaig. Det sidste er Caol Ila og mon ikke det første er Laphroaig. Derudover indeholder den noget Clynelish. Det meste har ligget på tidligere bourbonfade, men lidt af det (omkring 2%) har dog været på nye fade af fransk egetræ, som efterhånden er blevet lidt af en signatur for Compass Box. Der er lavet 5.970 flasker af denne 10 års jubilæumsudgave.

Mere information og flere indlæg om Compass Box.

The Peat Monster Tenth AnniversaryThe Peat Monster Tenth Anniversary
Alder: NAS
Alkohol: 48,9%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Røg, tjære, tobak og sod. Navnet passer meget godt, men der sniger sig også lidt citrus og noget æble ind under røgskyen. Saltede karameller. Dejlig næse.

Smagen: Honning og vanilje. Starter lidt mere sødt end næsen antyder. Pludselig bliver den maltet med meget stærk peber og masser af salt. Mere citron inden røgen fuldstændig overtager og tørrer din gane ud. Cremet og fyldig.

Eftersmagen: Lang eftersmag med masser af røg og tobak. Ganske tør i det.

Karakter: 87/100 (skala)

Der er ikke noget at sige til at den almindelige Peat Monster er en de bedst sælgende whiskyer fra Compass Box. De røgede whiskyer, som er blandet sammen i denne aftapning passer rigtig godt til hinanden og hvor næsen dufter mest af Laphroaig, så smager den mest af Caol Ila og det er i sig selv ganske interessant. Hvis du falder over denne her flaske eller den almindelige Peat Monster, så skynd dig bare at lægge i kurven. De kan begge anbefales.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.