This is not a luxury Whisky

Compass Box frigav denne specielle aftapning for at fejre deres 15 års jubilæum og fik efterfølgende ørerne grundigt i maskinen. Compass Box valgte nemlig at frigive den præcise opskrift på indholdet i denne aftapning og det var der nogle, som tog anstød af med det grundlag at det var i mod gældende lovgivning. Hvis fuld gennemsigtighed kan være i strid med lovgivningen, så må lovgivningen efter min mening laves om. Compass Box valgte at fjerne opskriften fra deres hjemmeside, men her er den ikke desto mindre:

  • 79% Glen Ord 19 YO – First-Fill Sherry Butt
  • 10,1% Strathclyde 40 YO – Refill American Hogshead
  • 6,9% Girvan 40 YO – Refill American Hogshead
  • 4% Caol Ila 30 YO – Refill American Hogshead

Navnet “This is not a luxury Whisky” er inspireret af et maleri fra 1929, som er malet af René Magritte. Billedet hedder “La Trahison des Images/The Treachery of Images” og på billedet ses en pibe og ordene “Ceci n’est pas une pipe/This is not a pipe”. Der er i alt lavet 4.992 flasker. Lad os se, hvordan den smager.

Mere information og flere indlæg om Compass Box.

This is not a luxury WhiskyThis is not a luxury Whisky
Alder: NAS
Alkohol: 53,1%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Den store andel af sherrylagret whisky fornægter sig ikke. Masser af rosiner og dadler. Tørret abrikos og kokosnød. Kanel, chokolade og karamel. En lille bitte smule røg. Jeg ved ikke, hvor de har gemt de 53,1% henne, men de prikker ingen steder i næsen.

Smagen: Lige i starten er det som om, jeg har taget en bid af en brunsviger (man er vel fynbo). Masser af brun farin og brændt sukker. Derefter lidt kakao, mørk chokolade og kaffe med mælk. Peber og kanel. Lidt mere af den der abrikos. Røgen kommer lidt frem sidst i paletten og der kommer masser af fad. Fantastisk!

Eftersmagen: Forholdsvis lang eftersmag med tørrede bær, røg og mørk chokolade.

Karakter: 90/100 (skala)

Hvis det ikke er en luksuswhisky, så ved jeg ikke snart ikke, hvad der skal kaldes for en luksuswhisky. Det er noget af en smagsbombe og jeg kan ikke begribe, hvor de gemmer de 53,1% alkohol henne. Spørger du mig, så skal der ikke noget vand i denne her. Den kan ikke kaldes for en decideret sherrybombe, men der er ingen tvivl om det er sherryen, der dominerer her. Den er sød, krydret og på mange måder den bedste blendede whisky jeg nogensinde har smagt. Den er ikke billig og du skal mindst slippe 1.500 kroner for en flaske. Om den er det værd ved jeg ikke lige, men du skylder dig selv at smage den på et tidspunkt.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.