Tomatin 18 YO Old Bottling

Dette er den “gamle” aftapning af Tomatin 18 YO og den er dermed fra før 2009, hvor den nye aftapning så dagens lys. Ligesom den nye, så er den afsluttet på sherryfade, men indflydelsen skulle være mindre her og den er også kun på 43%, hvor den nye er på 46%. Tak til Steffen Bräuner fra Danish Whisky Blog for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Tomatin.

Tomatin 18 YO Old BottlingTomatin 18 YO
Alder: 18 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Den starter med en ordentlig portion æblekage. Honning og vanilje følger lige efter sammen med noget fad, men den er egentlig forbavsende frisk efter 18 år. Nogle tørrede blomster i baggrunden og noget som dufter lidt af glasur. Citronskal. Jeg kan fornemme en lille smule sherry indflydelse, men det er vist kun fordi at jeg ved, den er afsluttet på sherryfade. Havde jeg ikke vidst det, så tror jeg ikke at jeg havde kunne fornemme det.

Smagen: Abrikoser og honning. Lys chokolade, som senere bliver mørk . Lidt mynte, appelsin og nødder. Utrolig lækker fornemmelse i munden med masser af sødme og igen kæmper jeg altså med at finde de der sherryfade. Det gør dog ikke noget, da den smager ganske fremragende alligevel.

Eftersmagen: Relativ kort med nogle nødder og lidt mere abrikos.

Karakter: 85/100 (skala)

Ganske fremragende aftapning og den ligner den nye ret meget. Der er lidt mere sherry i den nye, men til gengæld er den her lidt mere frisk i det. Hvis jeg skulle vælge i mellem dem, så ville jeg nok vælge den nye, da den lige er en tand mere kompleks. At den så også er tappet ved lidt højere styrke gør kun valget nemmere.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.