Tomatin 18 YO

Tomatin 18 YO er den ældste whisky i Tomatins core range. Efter at have lagret på en kombination af bourbonfade og sherryfade bliver den afsluttet i 2½ år på spanske Oloroso sherryfade.

Mere information og flere indlæg om Tomatin.

Tomatin 18 YOTomatin 18 YO
Alder: 18 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Måske

Næsen: Det første jeg lige opfanger er vanilje, nødder, noget fad og savsmuld. Jeg har altså lidt svært ved at fange de sherryfade, som den er afsluttet på. Der er en vis mængde bær, men de er ved at blive kogt og lavet til marmelade. Nogle af dem er måske endda ved at blive til vingummi. Lidt peber og måske lidt honning. Næsen er faktisk rigtig godt skruet sammen og den virker lidt ældre end det, som står på kassen.

Smagen: Æbler og kanel. Nogle nødder, lidt chokolade og appelsinskal. Mere af den her bær marmelade. Meget olieret og fyldig med en fadsmag, der bliver mere tydelig sidst i paletten. Noget peber og der er væsentlig flere sherrynoter her end i næsen.

Eftersmagen: Relativ lang eftersmag med flere bær, lidt chokolade og noget fad. Varmer rigtig dejligt.

Karakter: 86/100 (skala)

Der er ingen tvivl om at den her 18 års er noget mere kompleks og spændende end deres 12 års. Jeg kan sagtens fornemme at den er afsluttet på Oloroso sherryfade, men det hele føles meget underspillet og jeg synes at det er bourbonfadene som dominerer, hvilket i det her tilfælde overrasker mig glædeligt. Det fungerer virkeligt godt og resultatet er en frisk og frugtig whisky, som stadigvæk dufter og smager lidt gammel. Det er selvfølgelig ikke nogen kæmpe oplevelse, men det er en god og solid dram til fornuftige penge. En flaske koster omkring 600-700 kroner herhjemme og jeg tøver ikke med at anbefale den.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.