Tomatin 1990

Tomatin frigiver fra tid til anden enkelte single cask udgiver fra en specifik årgang. I 2008 kom der en stribe 18 års aftapninger, som var destilleret i 1990. Denne aftapning er fra cask nummer 16352, som var et first-fill bourbon fad og den var forbeholdt det tyske marked. Tak til Steffen Bräuner fra Danish Whisky Blog for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Tomatin.

Tomatin 1990Tomatin 1990
Destilleret: 24. september 1990
Tappet: 12. november 2008
Alder: 18 år
Alkohol: 58,6%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 189
Fadtype: First-Fill Bourbon Barrel
Fadnummer: 16352

Næsen: Den høje alkoholprocent gør næsen meget kraftig og den kan sagtens tåle lidt vand. Masser af tropiske frugter. Banan, ananas, mango og kokosnød. Godt med karamel og vanilje. Savsmuld og fad. Det krævede lidt vand inden jeg rigtig kunne dufte noget, men da den endelig åbnede sig blev jeg faktisk glædeligt overrasket.

Smagen: Ren tropejuice. Igen ananas og mango. Lidt fersken. Lys chokolade og kokosnød (Bounty!), med noget citron eller lime. Dejlig cremet med en snert af karamel og den er både sød og krydret. Den smager faktisk rigtig dejligt.

Eftersmagen: Lang og frugtig eftersmag tilsat lidt brændt karamel og nogle nødder.

Karakter: 87/100 (skala)

18 år på et first-fill bourbon fad. Det kan næsten ikke gå galt og den sidder da også lige i skabet den her. Jeg er vild med tropefrugterne og krydderierne. Jeg er knap så vild med prisen, som ligger på den forkerte side af 1.000 kroner. Der er mange uafhængige aftapninger til mindre penge, som er lige så gode, hvis ikke bedre.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.