Tomatin lancerer travel retail serie

Tomatin er klar med fire (egentlig kun tre) nye aftapninger til travel retail markedet og de har alle en aldersdeklaration.

Tomatin Travel Retail RangeDen første er en 8 år gammel aftapning, som har ligget på en kombination af bourbon og sherryfade. Den er tappet ved 40% og den koldfiltreret. Jeg ved ikke om den er farvet.  Næsen byder på æbler og pærer krydret med sød vanilje og smagen indeholder mørke frugter, kanel og ingefær inden vi kommer til en sød og krydret finish. En flaske koster omkring €35 for en liter.

Den næste er en 1 liters udgave af deres helt almindelige 12 års, som jeg tidligere har anmeldt. Det er igen en kombination af bourbon og sherryfade, men den er tappet ved 43%, som er lidt højere end den normale 12 års, der kun er på 40%. En flaske koster omkring €42.

Tredje aftapning er en ny 15 års, som udelukkende har ligget på fade af amerikansk eg. Helt specifikt står der “Refill North American Oak Casks” og det tolker jeg umiddelbart som refill bourbonfade, men der kan selvfølgelig sagtens være sherryfade i mellem. Næsen er let og frisk med en smag af citrusfrugter, honning og karamel. Den er tappet ved 46% og den er ikke koldfiltreret. Jeg ved ikke om den er farvet. En flaske koster omkring €55.

Sidste aftapning er en 40 år gammel whisky, som udelukkende har lagret på tidligere Oloroso sherryfade. Den er tappet ved 43% og den er hverken koldfiltreret eller farvet. Den skulle være fyldt med mørke og tropiske frugter, der munder ud en frugtig afslutning med et hint af fad. En flaske koster omkring €1250.

Kilde: Tomatin

Mere information og flere indlæg om Tomatin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.