Tomintoul 16 YO

I dag skal vi besøge Tomintoul, som har “The Gentle Dram” som slogan. Det bliver spændende om whiskyen, som er deres 16 års, kan leve om til det slogan.

Mere information og flere indlæg om Tomintoul.

Tomintoul 16 YOTomintoul 16 YO
Alder: 16 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

 

Næsen: Lidt sprittet i starten men det forsvinder dog hurtigt. Masser af friske æbler, citrusfrugter, honning og vanilje. Den virker væsentlig yngre end de 16 år som står på flasken og det skyldes nok tønder som har set bedre dage. Lidt nødder og noget vådt hø kan man også fornemme. Ikke ret kompleks næse.

Smagen: Sød og cremet ankomst med vanilje, honning og appelsin. Ganske frisk egentlig, men så sker der noget. Det hele bliver lidt kornet i det og minder mest af alt om grain whisky, selvom det selvfølgelig ikke er det. Det er nærmest en hel eksplosion af korn som egentlig bare bliver ved, men ikke rigtig udvikler sig til andet.

Eftersmagen: Vanilje og så skinner alderen endelig lidt igennem her og vi kan smage lidt af fadet. Temmelig kort og kedelig eftersmag.

Karakter: 75/100 (skala)

Nu kan det godt lyde som at jeg ikke rigtig kan lide Tomintoul 16 YO, men det er sådan set ikke hele sandheden. Der er ikke noget galt med denne whisky, den er bare ikke ret kompleks og i bund og grund ret kedelig og så er den er heller ikke bedre end mange gode blends. Den flaske som jeg sidder med er på 1 liter og den har kostet mig 300 kroner i Tyskland og til den pris kan det næsten ikke gå galt. Problemet er bare at den koster omkring 500 kroner herhjemme for en flaske på 70cl og det er simpelthen for dyrt i forhold til, hvad man får for pengene. Man kan få mange andre single malts for de penge, som er langt bedre og jeg vil virkelig anbefale at man smager den inden man investerer i en helt flaske.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.