Tomintoul frigiver 40 YO Quadruple Cask

Tomintoul er klar med en 40 år gammel aftapning, som kommer i en meget begrænset mængde.

Tomintoul 40 YO Quadruple CaskSå vidt som jeg lige har fundet frem til, så er Tomintoul 40 YO Quadruple Cask den ældste aftapning fra Tomintoul indtil videre. Master Distiller Robert Fleming var ved at gennemgå fade, som var destilleret i 1974 og i den forbindelse fandt han fire fade i et hjørne af lageret (har vi ikke hørt den før), som var af så høj kvalitet at Tomintoul producerede denne aftapning.

Den er tappet ved fadstyrke, som i dette tilfælde er 43,1% og den er hverken koldfilteret eller farvet. Jeg ved ikke, hvilke fade der er tale om her, men jeg har en formodning om at der tale om refill hogsheads af amerikansk eg. Det hele er præsenteret i en smuk håndlavet karaffel og flaskerne er nummererede.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: Delicate and reassuringly mature. Mixed fruits dance with the gentle barley-sweet malt that is buttery and creamy. Hints of pineapple caress invitingly.

Palate: Subtle yet exquisitely complex, as summer fruits and buttery toffee intermingle with refined notes of coffee, liquorice and lemon Sherbet.

Finish: Gentle oak-spice swirls with sweet liquorice.

Det kunne ikke blive til mere end 500 flasker og jeg har desværre ikke været i stand til at finde en pris.

Mere information og flere indlæg om Tomintoul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.