Tre nye fra Glendronach

Rygterne om tre nye aftapninger fra Glendronach spredte sig allerede i går og nu er den officielle pressemeddelelse også klar fra destilleriet, så lad os kigge på sagerne.

Glendronach PeatedDen første nyhed er Glendronach Peated, som er en røget udgave, hvilket må siges at være noget usædvanligt for Glendronach. Det er meget populært for tiden for at lagre whisky på fade, der tidligere har indeholdt røget whisky, men her er der altså tale om “ægte” røg fra malten. PPM værdien ligger på 25.

Den er tappet ved 46% og den er hverken koldfilteret eller farvet. Det er dog en NAS whisky, hvilket skuffer mig lidt. Efter at have lagret på tidligere bourbonfade har den modtaget en afslutning på en blanding af Oloroso og Pedro Ximénez sherryfade.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: The delicate peat influence provides a smouldering charred wood character filled with freshly ground barley and hints of vanilla toffee, while elsewhere on the nose a delightful aroma of ripe gooseberries dusted with cinnamon sugar combines with a contrasting crisp citrus twist.

Palate: Vibrant oak spices and floral heather honey develop to rosehips and barley sugars, all warmed by a touch of white pepper. Subtle peat notes complement the palate by giving a delicate depth and dryness of glowing campfire embers.

Finish: A unique marriage of crisp fruit and barley-laden Highland characteristics is surrounded by gentle peat smoke, intriguingly reminiscent of heather burning in the distant glens.

Jeg har ikke kunne finde nogle priser på denne aftapning, men den kommer på hylderne inden længe.

Glendronach 19 YO Madeira FinishDen anden nyhed er Glendronach 19 YO Madeira Finish.

Den er også tappet ved 46% og er naturligvis heller ikke koldfiltreret eller farvet. Efter at have lagret på tidligere bourbonfade er den blevet afsluttet på Madeira hogsheads, hvilket skulle give den frugtige og krydrede noter af kanel, æble, citron og peber.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: Crisp apple and pear sweeten to apricot syrup and ripe gooseberry.

Palate: Cinnamon-dusted tarte Tatin and notes of green apple skin balance with the clean, crisp warmth of stem ginger and candied peel.

En flaske kommer til at koste i omegnen af €100 og den er på hylderne inden længe.

Glendronach Cask Strength Bacth 5Den sidste nyhed er femte udgave Glendronach Cask Strength.

Ligesom de tidligere udgaver så har denne også lagret på en blanding af Oloroso og Pedro Ximénez sherryfade. Denne batch havner på 55,3% og er selvfølgelig ikke koldfiltreret eller farvet. Den har ingen aldersdeklaration og er dermed en NAS whisky.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: A perfect combination of sweet golden sultanas, rich ­fig syrup, ground almonds, orange bitters and a gentle dusting of black pepper.

Palate: Demerara sugar-glazed dark fruits lighten to apricot syrup infused with stem ginger and vanilla.

Prisen lander nok omkring €80 og den er, ligesom de to andre, på hylderne inden længe.

Glendronachs salgsdirektør Alistair Walker udtaler:

We are thrilled today to release three exceptional Highland malts which display completely different characteristics. There is the unique smoky sweetness of the new Peated expression, the richly fragrant Madeira finish and the signature robust sherry character of the Cask Strength batch five. Everyone here at GlenDronach is amazed by these three magnificent expressions and we know our customers worldwide will be too.

Mere information og flere indlæg om Glendronach.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *