Tullibardine 228 Burgundy

Denne gang skal vi en tur til det sydlige Highlands for at besøge et, lad os bare være ærlige, røvgrimt destilleri. Destinationen hedder Tullibardine og vi skal smage på en af de nye aftapninger fra deres nyligt opfriskede core range. Tullibardine 228 er en whisky uden aldersbetegnelse, som har fået en afslutning på vinfade fra Bourgogne. Nærmere bestemt fade fra Chateau de Chassagne Montrachet, som er ejet af Tullibardines ejere Picard. Tallet 228 henviser til, hvor mange liter de pågældende fade indeholder. I dette tilfælde indeholder fadet altså 228 liter. Inden afslutningen på vinfade har den først har lagret på tidligere bourbonfade.

Mere information og flere indlæg om Tullibardine.

Tullibardine 228Tullibardine 228 Burgundy
Alder: NAS
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Nej

Næsen: Masser af rødvin og druer. Masser! Meget frugtig med banan, æble og røde bær som hindbær og kirsebær. Lidt vanilje og nogle nødder. Det er ung whisky, så den kan godt virke lidt sprittet og det er ikke det hele, der er så velintegreret som man kunne ønske sig. Hvis man ikke kan lide whisky, der har ligget på vinfade, så skal man holde sig væk. Ellers er den såmænd ganske spændende. 

Smagen: Den starter med druerne og de røde bær. Meget sød og cremet. Vaniljen kommer snigende, men bliver hurtigt overdøvet af nødder og lidt peber. Måske lidt kanel og så kommer der noget fad, som tørrer munden godt ud. Det ville have klædt den at være tappet ved 46%, da den godt kan virke lidt tynd.

Eftersmagen: En lang tør og krydret eftersmag. Nødder, kanel og peber. Synes slet ikke at der er nogen druer eller bær her.

Karakter: 81/100 (skala)

Tullibardine er ved at genopfinde sig selv og deres nye core range er et rigtig godt skridt på vejen. Denne 228 Burgundy Finish er et ganske godt eksempel på en NAS whisky, som faktisk virker ganske fint. Man kan fornemme at det er ung whisky i næsen, men et par dråber (og kun dråber) vand fjerner spritten. Vinfadene har bestemt gjort deres indtryk og det skal blive spændende at følge Tullibardine i fremtiden. Jeg ser meget frem til den første 10 eller 12 års aftapning fra de nye ejere og ønsker dem alt held og lykke på vejen. En flaske Tullibardine 228 Burgundy Finish koster omkring 400 kroner og den pris mener jeg faktisk godt at den kan bære, hvis man altså kan lide whisky, der har lagret på vinfade og det ved jeg at der er mange, som ikke kan.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.