Tyrconnell

Tyrconnell er opkaldt efter en travhest, som var ejet af Familien Watt og i 1876 vandt den det prestigefyldte National Produce Stakes løb til trods for at dens odds var 100 til 1. Familien Watt ejede tilfældigvis Irlands, på det tidspunkt, største whiskeydestilleri og hvad var så mere nærliggende end at opkalde en whiskey efter deres travhest. Destilleriet lukkede dog i 1925 og Tyrconnell blev ikke produceret igen før i 1988, hvor John Teeling købte navnet og begyndte at producere den på det genåbnede Cooley Distillery i det nordlige Irland. Tyrconnell er en single malt, den er destilleret tre gange og den har udelukkende lagret på tidligere bourbonfade. Udover denne NAS version findes blandt andet også tre forskellige 10 års aftapninger, som er afsluttet på forskellige typer fade.

Mere information og flere indlæg om Tyrconnell.

TyrconnellTyrconnell
Alder: NAS
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Tropiske frugter som banan og mandarin. Lidt friskhed, der minder mig om kokosvand. Frisk hø eller græs, engblomster og et skud mynte. Lidt citronskal og en masse karamel, hvis man venter længe nok. Det er en meget sød næse, som dog alligevel har lidt kant over sig. Det er ikke fordi at den er voldsom kompleks, men det er heller ikke fordi at den dufter vildt ung.

Smagen: Den starter maltet og så føles den en lille smule tynd. Der kommer dog lidt mere karakter midt i paletten og der er lidt banan og pære. Den er mere tør end man skulle tro ud fra næsen og der er noter af græs og noget brændt karamel. Der kommer en del fad sidst i paletten og den bliver lidt bitter. Der er sådan en sødme strøet ud over det hele, som virker lidt kunstig, men ikke direkte ubehagelig.

Eftersmagen: Ikke den længste eftersmag. Der er lidt citron, en smule honning og en hel del bitter fad, som desværre ødelægger eftersmagen lidt.

Karakter: 76/100 (skala)

Det her er old school irsk whiskey på både godt og ondt. Næsen er ganske udmærket og der er væsentlig mere saft og kraft end jeg havde forventet. Dejlige tropiske frugter, de karakteristiske noter af græs og hø og en lethed, som er meget indbydende. Den falder så lidt fra hinanden i paletten, som er sød på en underlig kunstig måde og generelt bare virker for tynd. En højere alkoholprocent ville hjælpe den lette tredobbelte destillerede whiskey lidt på vej og det samme ville nogle bedre fade, som ikke gav den der bitre smag sidst i paletten og i eftersmagen. En flaske koster omkring 250 kroner og den kan heller ikke bære ret meget mere. Den kan dog sagtens gå an som en let sommerdram.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.