Velkommen!

Velkommen til Whiskyflasken!

Så skete det…. Der måtte ord på skærmen.

Jeg har længe gået og grublet over hvordan, jeg kunne få noget mere ud af min hobby og resultatet er det du sidder og kigger på lige nu. Lad mig starte med at introducere mig selv og min baggrund for at starte Whiskyflasken.

Jeg hedder Carsten Overgaard Øhlenschlæger, er et sted i 30’erne (født i 70’erne) og bor i Odense sammen med min ekstraordinært skønne kone og min ligeså skønne papsøn. Til daglig arbejder jeg i telebranchen og har været ansat det samme sted siden 1998. Jeg er opvokset i Odense og bortset fra 2 år i eksil i Fredericia har jeg altid boet i Odense.

Men nok om det… Det var jo den der hobby vi skulle snakke om. Jeg har været interesseret i whisky siden jeg var i starten af 20’erne uden at det dog rigtigt manifesterede sig. Det skulle dog ske to ting inden at det sådan rigtig udviklede sig. For det første så skulle jeg lige møde min kone. Jeg ved godt at det lyder forkert og jeg driller hende også tit med at det er hendes skyld, at jeg har slået mig på flasken. Det skal retfærdigvis siges at det kun inddirekte er hendes skyld. Den reelle første grund er min dejlige svigerfar, som slæbte mig med til whiskysmagning i Horsens. Han interesserer sig nemlig for whisky og jeg tog med da jeg mente at det var en god lejlighed til at “genstarte” min hobby. Vi havde det så hyggeligt og fulgte successen op med en tur på whiskymessen, hvor jeg sugede til mig og lærte en masse. Vi har siden delt mange glas sammen og det er blevet til en hel lille tradition at tage til messer og smagninger. Tak for det svigerfar!

Den anden ting der skete var at jeg flyttede tilbage til Odense i sommeren 2013 og endte med at bo ved siden at de mest fantastiske naboer, man kan ønske sig. Vi har en fælles interesse for de gode ting i livet og selvom at han er også mest er whiskymand, så er vores stunder over et lille glas noget at det bedste jeg ved. Det er fantastisk at have en som man kan “nørde” med lige inde på den anden side af hækken. Tak Michael!

Min næse og mine smagsløg er på ingen måde perfekte, men jeg lærer hver dag og betragter dette som noget jeg skal lære af hele livet. En slags livsrejse med en masse gode dram som min ledsager.

Denne blog vil indeholde anmeldelser, nyheder, debatindlæg og personlige holdninger. Siden vil desuden ikke kun omhandle skotsk single malt whisky, men også blends, irsk whiskey, dansk whisky, amerikansk bourbon og… Du forstår, hvad jeg mener. Jeg er ikke single malt snob. Det kan da også tænkes at der kommer en enkelt fremmed spiritus ind over fra tid til anden.

Tak fordi du læste med så langt. Jeg håber du vælger at blive en fast læser/deltager her på bloggen. Oppe i toppen og nede i bunden er der et link til bloggens Facebook side. Det er her at debatten vil foregå og jeg håber at du vil besøge den og måske “synes godt om” den. Oppe i toppen er der ligeledes et link til bloggens RSS feed, så du aldrig går glip af et indlæg.

Slàinte!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.