Whiskybroker – Glenrothes 25 YO

Det siges at man skal starte det nye år med manér og det kunne passende være denne skønne 25 års Glenrothes fra Whiskybroker. Den er købt hos Thomas og Vagn fra Skt. Klemens Malt (Fioniaflasken) og er trods sin alder en rigtig frugtig og livlig sag. Det er mere end to år siden, den er tappet på flaske, så den er desværre nok lidt svær at opdrive, men det skal nu ikke forhindre mig at i anmelde den.

Mere information og flere indlæg om Glenrothes.
Mere information og flere indlæg om Whiskybroker.

Whiskybroker - Glenrothes 25 YOWhiskybroker – Glenrothes 25 YO
Destilleret: 20. juni 1988
Tappet: 20. juni 2013
Alder: 25 år
Alkohol: 51,1%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 228
Fadtype: Bourbon Hogshead
Fadnummer: 7861

Næsen: Masser af mynte og eksotiske frugter. Bananer, ananas og kiwi. Man kan sagtens fornemme de 25 år på fad, men den er meget frugtig og levende. Lidt lys chokolade. Med vand lidt mere citron og syre, men også noget noget honning og stadig meget frugtig.

Smagen: Ananas og andre frugter. Meget frisk, men alderen lurer lige under overfladen og gør den lidt støvet og gammel efter et par sekunder. Mere chokolade. Starter som lys chokolade, men udvikler sig til bitter mørk chokolade. Citron og honning. Dejlig cremet og fyldig i munden.

Eftersmagen: Lang eftersmag med chokolade og lidt våd tobak. Lidt mere honning.

Karakter: 87/100 (skala)

Det er noget mærkeligt noget med Glenrothes. De fleste af deres egne aftapninger skuffer mig normalt, mens at de uafhængige aftapninger generelt er af meget høj kvalitet. Denne flaske afviger ikke fra den trend. Det er et dejligt bourbonfad som denne aftapning har tilbragt 25 år på. Den er frugtig, sød og bitter på samme tid og det fungerer bare rigtig godt. Den kan sagtens tage en smule vand og den bliver også bedre af det, men lad nu være med at overdrive. Den udvikler sig ikke voldsomt meget med vand og noget af sødmen forsvinder faktisk, hvis man kommer for meget vand i.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *